Eerste VICTORY van het jaar voor een Super League team! “Het is waar, we verplaatsen de stand niet.”

Eerste VICTORY van het jaar voor een Super League team! “Het is waar, we verplaatsen de stand niet.”

UTA Arad heeft zijn eerste overwinning sinds 2023 behaald. Het versloeg FC Botosani met 3-1 in de 25e ronde van de SuperLiga.

UTA had 14 wedstrijden niet gewonnen. Nu scoorde spits Stefan Milosevic de “dubbel” en ook Rareș Pop scoorde. Mihai Roman II scoorde voor de Moldaviërs.

De ploeg van Balint heeft nu 23 punten, één minder dan de eerste play-off plaats bezet door Universitatea Cluj.

Eerste overwinning van het jaar voor een Superliga-team: “Het is waar, we verplaatsen de ranglijst niet”

FC Botosani blijft op de negende plaats in de SuperLeague stand met 30 punten.

UTA kwam na 14 wedstrijden zonder overwinning in de Superliga: vijf gelijke spelen en negen nederlagen. Coach Laszlo Balint boekte de eerste overwinning in zijn tweede termijn bij Arad.

“Ik feliciteer de jongens, het was in vele opzichten een geslaagde wedstrijd. Het is een zeer moeilijke periode geweest, weinig mensen weten wat dit team de laatste weken heeft meegemaakt. We hebben hard ons best gedaan, op vele manieren, maar dat is voor mij de grootste voldoening, dat we onze geest niet verloren hebben, we zijn vol vertrouwen gebleven, optimistisch dat we de zaken op de een of andere manier kunnen omkeren.

Het is waar, we verplaatsen de ranglijst niet met deze overwinning, maar het is een overwinning die we buitengewoon hard nodig hadden en die kwam er dankzij het goede spel, zowel technisch als tactisch, en vooral de spirit die ze toonden, op een moeilijk veld, waarop je op veel plaatsen echt je evenwicht niet kon bewaren.

Er waren tijden dat ik leed, ik werd gedwongen om een paar veranderingen aan te brengen door medische problemen. Al met al een overwinning die ons een beetje laat ademen, maar vrijwel niets is opgelost. We ademen, we hebben vertrouwen in wat we kunnen, we hebben vandaag laten zien dat het team speelt, in staat is om te voetballen en efficiënt is, ook al leken we die efficiëntie soms te missen. Vanaf morgen is het duidelijk dat we aan de volgende wedstrijd moeten denken, want dit is een zeer zware strijd en het zal tot de laatste fase gaan,” zei Laszlo Balint.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *