11 jaar zonder Whitney Houston

11 jaar zonder Whitney Houston

Op 11 februari 2012 verloor de muziekwereld, en de rest van de mensheid, een van haar grootste talenten. Whitney Houston werd dood aangetroffen in een badkuip. Beverly Hills-hotel, Los Angelestoen hij zich voorbereidde om deel te nemen aan de Grammy Awards-ceremonie.

De ster ging uit, in vlees en bloed, maar zijn muziek blijft een bron van inspiratie (en ongebruikelijke bewondering) sindsdien en voor altijd. Vanaf het begin werd ze beïnvloed door prominente soulzangers zoals haar moeder Cissy Houston, haar neven Dionne Warwick, en Dee Dee Warwick en haar meter Aretha Franklin. In totaal bracht hij 7 studioalbums, 3 soundtracks, verschillende compilaties en 53 singles uit.waarvan er 11 nummer 1 waren in de Billboard Hot 100-hitlijst.

Houston stond algemeen bekend als “The Voice“, verwijzend naar zijn uitzonderlijke vocale talent. In overeenstemming met De New York Times, “De vocale stijl van Houston heeft een aanzienlijke invloed gehad op de muziekindustrie” en heeft “de gospel-soul-pop-traditie nieuw leven ingeblazen”. We herinneren ons enkele van zijn meest emblematische liedjes.

Ik wil met iemand dansen (1987)

Het kreeg gemengde recensies, waarbij sommigen de muzikale arrangementen vergeleken met haar ” How Will I Know ” en het nummer Girls Just Want to Have Fun van Cyndi Lauper . oma in 1988 in de categorie beste vrouwelijke popvocale uitvoering. De single werd een commercieel succes en slaagde erin om de hitlijsten in minstens 13 landen te leiden.

Ik zal altijd van je houden (1992)

Whitney Houston nam een ​​versie op van Dolly Parton. Als Parton grote successen wist te zaaien, was dat Houston-ding iets bovenmenselijks. jouw versie het is een van de best verkochte singles aller tijden geworden en de best verkochte single van een vrouw in de muziekgeschiedenis.

Ik heb niets (1992)

Het nummer is een ballad met een rijke en krachtige orkestratie over diepe liefde en toewijding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *