Ubisoft verliest veteraan-regisseur en laat een van de meest veelbelovende projecten van de studio achter

Ubisoft verliest veteraan-regisseur en laat een van de meest veelbelovende projecten van de studio achter

Ubisoft heeft weer een groot slachtoffer: Jean Guesdoneen veteraan van het bedrijf na bijna 18 jaar, heeft op Linkedin aangekondigd dat hij het bedrijf verlaat. Ubisoft Montreal.

2023 begint voor mij met het einde van meer dan 17 formidabele jaren bij Ubisoft Montreal. Ik kan niet uitdrukken hoeveel ik te danken heb aan dit unieke bedrijf. Ik neem zoveel mensen mee die ik heb ontmoet, vaardigheden die ik heb geleerd, projecten die ik heb opgestart. En Assassin’s Creed, natuurlijk, Assassin’s Creed.“.

Guesdon was de regisseur van twee van de hoogst gewaardeerde Assassin’s Creed afleveringen: Assassin’s Creed IV Black Flag y Assassin’s Creed Origins. Maar misschien is het meest interessante project dat hij achterlaat er een waar we nog niets van weten, meldt Kotaku.

Jean Guesdon werkte aan Ubisoft’s “Minecraft”.

Guesdon werkte de afgelopen vijf jaar, na de release van AC Origins, als creative director aan een onaangekondigde game van Ubisoft Montreal, die volgens de bronnen van Kotaku is. een van de meest veelbelovende projecten van het bedrijf op dit moment..

De codenaam is Renaissence, en Kotaku’s bronnen beschrijven het als een collaboratief spel gebaseerd op voxels (kubussen), in wezen Ubisofts antwoord op Minecraft.

Drie verschillende ontwikkelaars van Ubisoft zijn het erover eens dat het een van de meest veelbelovende spellen is die Ubisoft op dit moment van al zijn studio’s heeft, hoewel zijn huidige status na het vertrek van Guesdon is onzeker..

Ubisoft maakt niet de beste tijden door op dit moment, en we hebben onlangs ontdekt dat had tot zeven onaangekondigde wedstrijden geannuleerdom hun activa te verplaatsen naar projecten met betere commerciële vooruitzichten… zoals de nieuwe Assassin’s Creed games, het Avatar spel of de stortvloed van games-as-a-service en free-to-play mobiele games, in de hoop dat een van hen een klapper zal maken.

Een multiplayer bouwspel met “gerasterde” graphics is niet het meest originele ding in de wereld, maar het is een verandering van tempo voor een bedrijf wiens “open wereld spel” model gamers begint te vermoeien. Laten we hopen dat het niet een van de stilletjes geannuleerde was!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *