Goya voor Sabina en Leiva!

Goya voor Sabina en Leiva!

«Heel veel voelen”het thema dat Joaquín Sabina y Leiva schreef voor de gelijknamige documentaire van Fernando León de Aranoaheeft vanavond de Goya Award gewonnen voor beste originele nummer van een film.

Sabina heeft sinds 2016 geen nummer meer gecomponeerdde datum van de publicatie van zijn laatste album «Lo nego todo», en het was Leiva en het project om een ​​documentaire te maken met de opname van de laatste dertien jaar van zijn leven die de artiest uit het droogdok haalde waarin hij ondergedompeld in de pandemie.

Sabina is niet bij het gala geweest, maar Leiva herinnerde zich dat ze nog maar een jaar geleden samen speelden in de vorige editie van deze prijzengehouden in Valencia.

Leiva heeft verzekerd dat dit project hem heeft geholpen “vertrouwen terug te winnen en zich weer muzikant te voelen” na het ongeluk dat hij in 2020 opliep toen hij van een podium viel.

«Deze documentaire heeft me van niets doen behoed”, aldus Sabina zelf. op een persconferentie waar de drie de documentaire presenteerden, die León de Aranoa nog een “koppigheid” kan geven.

Leiva wint zo zijn tweede Goal na die behaald in 2017 voor het nummer “La llamada”, met dezelfde titel als de film van Los Javis (Javier Abrossi en Javier Calvo).

We onthouden hieronder dat moment:

Schrijven / fotografie: schildknaap.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *