Hogwarts Legacy-koorts gaat de wereld over: limited edition Dualsense controller uitverkocht in 1 minuut en PS5-verkoop in Japan schiet omhoog

Hogwarts Legacy-koorts gaat de wereld over: limited edition Dualsense controller uitverkocht in 1 minuut en PS5-verkoop in Japan schiet omhoog

Hogwarts Legacy is nu beschikbaar op PS5, Xbox X Series X|S, PC en Steam Deck, het magische avontuur verovert de wereld, en het bewijs is dat de verkoop in Japan omhooggeschoten is. PlayStation 5 verkopen in Japan en uitverkocht de exclusieve DualSense Edge in 1 minuut.

De controller voor Sony’s Next Gen PlayStation console is beschikbaar geweest in een kleine groep geselecteerde landen (zoals de VS en het VK), maar de koorts voor het spel is zodanig dat het niet lang heeft geduurd.

Zoals een Reddit gebruiker vertelt: “Hogwarts Legacy DualSende Edge was in minder dan een minuut uitverkocht. Sony Direct ging uit om 12 uur, kwam terug om 12:01 en was meteen uitverkocht.“.

Maar zoals Novice Gamer Guides zegt, staat de videogame al op de lijst van de beste verkopers in Japan en heeft geholpen om de PS5 verkoop.

De populariteit van het spel is zo groot dat het in het land zoveel aandacht heeft gekregen dat zelfs sommige televisiestations er themareportages aan hebben gewijd.

Het staat momenteel bovenaan de bestsellerlijst van Amazon Japan in de algemene gamingcategorie en zelfs bij de beste verkopers voor PS5 (iets wat ook in ons land gebeurt).

Het spel behoort tot de best verkochte spellen voor de platforms die momenteel beschikbaar zijn, en onder hen was de PS5-versie een grote hit op Amazon Japan; nu verdrongen door PS5 en Tears of the Kingdom.

Winkels zoals Yodobashi hebben geen exemplaren meer van het spel, waaruit de grote vraag naar het spel op de Japanse markt blijkt. Maar dit alles impliceert ook dat er meer negatieve kanten aan het succes van het spel zitten.

Zoals bekend heeft Hogwarts Legacy een boycot campagne tegen haar schrijver wegens transfobische opmerkingen. Er zijn dus gebruikers die op Itch.io een trans pack hebben gemaakt om de uitsluitingen van het spel te verlichten en dat J.K. Rowling ontvangt zo weinig mogelijk.

Een pak hekserij en tovenarij zonder transfobie, antisemitisme en extreem-rechtse oplichters. Verwerp bigotry bij Hogwarts Legaxy en steun onafhankelijke LGBTQ+ makers.“.

De lancering en release van het spel is niet zonder controverse verlopen.

Als klap op de vuurpijl zijn hun Steam forums een transfobische puinhoop, zoals Kotaku zegt. Sinds de pre-orders staan de forums van het spel vol met deze berichten met mensen die zonlicht nodig hebben.

Rowling is niet betrokken bij de ontwikkeling, maar ze zal wel voordeel halen uit het gebruik van haar IP. Het is dus begrijpelijk dat veel mensen zich ongemakkelijk voelen en oproepen tot een boycot.

Maar zodra we sindsdien de forums betraden, werden we om de haverklap geconfronteerd met een hatelijke opmerking over een collectief, waardoor we medelijden en/of medelijden kregen met die specifieke persoon.

Een van hen zei: “Beste homo’s en transseksuelen in de debatten…. Als je er niet tegen kunt dat mensen anders zijn dan jij, overleef je geen vijf minuten buiten….“.

Jammer dat het niet past bij de toon van het spel, want de easter eggs, knipogen en geheimen spreken voor zich. Het is jammer dat deze gebruikers niet gewoon van het spel kunnen genieten, tenzij het is door anderen te irriteren.

Voorlopig is de De Hogwarts Legacy koorts overspoelt de wereld. zien hoe de limited edition Dualsense controller uitverkocht in 1 minuut en zelfs heeft de PS5 verkoop in Japan gestimuleerd..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *