Bobby Kotick blijft aan als CEO van Activision Blizzard als Microsoft-deal niet doorgaat

Bobby Kotick blijft aan als CEO van Activision Blizzard als Microsoft-deal niet doorgaat

Bobby Kotick blijft aan als CEO van Activision Blizzard als de overname van Microsoft. De overeenkomst zou van invloed zijn op PS4PS5, Xbox, PCStoomdek en mobieltjes met Android e iOSmaar er staan nu andere dingen op de agenda.

In januari 2022 meldde de WSJ op basis van verschillende bronnen die bekend zijn met de plannen van Kotick dat hem was verteld over het verwachte vertrek van de controversiële CEO.

Dit alles terwijl deze kwestie zozeer verhit raakt dat sommige analisten zich al hebben durven uitspreken over de vraag of Microsoft de aankoop van Activision Blizzard al dan niet zal afronden.

Hoewel nog niet definitief is bevestigd of dit al dan niet het geval is, zegt Fox Business nu dat Kotick blijft aan als CEO als de deal niet doorgaat.

In de publicatie staat dat volgens “bronnen dicht bij de situatie“, Kotick “zal absoluut bij de reus blijven om het bedrijf te leiden…” voor het geval de toezichthouders de geplande overname doen ontsporen.

Volgens rapporten bleef Kotick gedurende dit overgangsproces op zijn plaats, maar het bedrijf vertelde aandeelhouders in april 2022 dat Kotick de plannen niet besprak vóór de aankondiging en dat vanaf dat moment nog niet had gedaan.

Microsoft en de heer Kotick hebben voorafgaand aan de goedkeuring en uitvoering van de Fusieovereenkomst en de daarin beoogde transacties geen besprekingen of onderhandelingen gevoerd over werkgelegenheidsregelingen met Microsoft na de sluiting.

Evenmin hebben zij na deze goedkeuring en uitvoering tot op heden dergelijke besprekingen of onderhandelingen gevoerd.“, aldus het rapport. Het al dan niet permanente karakter van de CEO bij Activision maakte geen deel uit van de onderhandelingen met Microsoft.

Microsoft en Activision Blizzard, een deal waar al maanden over gesproken wordt…

Dit alles speelt zich af terwijl de EU waarschuwt voor een mogelijk monopolie en Google en Nvidia zich bij Sony hebben aangesloten in de bezorgdheid van de FTC.

Op dit moment is er weinig bekend over de status van Microsofts aankoop van Activision, vooral in termen van hoe Xbox moet bewijzen dat dit geen monopolistische praktijk is..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *