“Die Nintendo!” Vrouw gearresteerd voor het sturen van doodsbedreigingen aan Switch directeur

“Die Nintendo!” Vrouw gearresteerd voor het sturen van doodsbedreigingen aan Switch directeur

Nintendo staat altijd in de schijnwerpers, zowel voor het goede op Switch als voor het slechte elders. En vandaag is het tijd om te praten over het ergste, doodsbedreigingen aan het adres van haar leidinggevenden die nooit toegestaan zouden mogen worden.

Zoals gemeld door de Kyoto Shimbun, hebben de 1e divisie en het zuidelijke politiebureau in de prefectuur van Kyoto onlangs een 36-jarige vrouw gearresteerd.

Het motief is een bijna bevestigde verdenking van intimidatie, nadat ze stuurde doodsbedreigingen naar een Nintendo executiveDe vrouw werd op 9 februari gearresteerd.

Het begon allemaal in juni toen de verdachte vermoedelijk een pakketje stuurde naar de persoonlijke brievenbus van zei Nintendo executive in het hoofdkwartier van het bedrijf, ten zuiden van Kyoto.

Het pakket bevatte een zak wierook, evenals documenten die een datum aankondigden, en dit alles samen met geschriften als “Ik zal je vermoorden” y “Dood aan Nintendo!“.

De politie beweert dat het waarschijnlijk is dat de vrouw en de leidinggevende elkaar ooit hebben ontmoet, en stelt verder dat “…is er geen persoonlijke haat” in deze zaak.

De makers van de console en Mario zijn verrast.

Vanaf nu en volgens Nintendo Everything is het onduidelijk welke Nintendo executive de doodsbedreigingen heeft ontvangen.

Nintendo zelf heeft ook geen commentaar gegeven op de zaak, misschien omdat ze ervoor gekozen hebben dit met het nodige respect te behandelen of als een manier om te proberen het in de doofpot te stoppen.

Vreemd genoeg kwam dit alles slechts een dag na de laatste Nintendo Direct met nieuws over Zelda Tears of the Kingdom, Layton, Pikmin 4, Metroid Prime Remastered…

Niet te vergeten dat de Game Boy en Game Boy Advance nu beschikbaar zijn op Nintendo Switch Online + Expansion Pass, de abonnementsdienst van het bedrijf.

Voor het evenement hadden we ook enkele grappige anekdotes, zoals die over de leraar die “bedreigd” werd door een leerling die naar de Nintendo Direct wilde kijken, want deze keer waren ze niet zo streng.

Op dit moment zijn alle ogen gericht op de Nintendo Switch om de tweede console te worden die een andere mijlpaal overtreft die alleen de PS2 heeft bereikt.

Gelukkig zijn woorden zo lelijk als “Dood aan Nintendo!“en andere brieven met doodsbedreigingen aan een Switch directeur zijn niet verder gegaan en hebben ook geen spijt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *