Mega Drive met vier spelers! Bruno de vrachtwagenchauffeur en Justo de cameraman, in de Chocheluisms…

Mega Drive met vier spelers! Bruno de vrachtwagenchauffeur en Justo de cameraman, in de Chocheluisms…

Welkom bij een nieuwe aflevering van de Chocheluismos, de rubriek van Hobby Consolas waarin we een overzicht geven van grote spellen en consoles uit het verleden door de hand van José Luís Sanz! Nou, van zijn hand en die van onze stergasten, want vandaag is het tijd om te proberen… SEGA Mega Drive met multiplayer voor vier.

Dus voegen oom Bruno zelf (of een versie van een parallel universum waar hij vrachtwagenchauffeur is) en Justo de cameraman zich bij Chocheluís en ondergetekende om een manier van spelen uit te proberen die misschien maar weinig mensen begin jaren ’90 hebben kunnen uitproberen.

En laten we onszelf niet voor de gek houden, niet iedereen kon een multitap voor vier controllers op de Mega Drive.… naast de controllers zelf, natuurlijk! Maar de waarheid is dat er verschillende spellen waren die compatibel waren met dat aantal spelers, en we gaan er vandaag verschillende testen.

Zoals je zou verwachten, waren er verschillende sportgerichte, zoals het prachtige Konami’s International Superstar Soccer Deluxemaar er waren ook vechtspellen, zoals het minder bekende Yuyu Hakusho.

Andere arcadeklassiekers waren de epische avonturen van Gauntlet IV of, waarom niet, een paar spelletjes met Mega Bombermandie altijd veel plezier en onverwachte resultaten opleveren.

Als kers op de taart testen we de multiplayer van 1985 World Cup, het nieuwe voetbalspel “made in Spain” dat net is uitgekomen voor de Mega Drive en waarover we u onlangs hebben verteld, dus laat het niet gezegd zijn dat we u niet op de hoogte houden!

Nu we de multiplayer van de SEGA Mega Drive voor vier… welke andere retro video games of consoles Wil je dat we ze bespreken in toekomstige afleveringen van de Chocheluismos en Oom Bruno? Laat ze hieronder in het commentaar achter en we zijn volgende week zaterdag terug om er verslag van te doen… in trucker-versie of wat dan ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *