Star Wars Jedi Survivor directeur maakt duidelijk waarom het spel niet beschikbaar is op PS4 en Xbox One

Star Wars Jedi Survivor directeur maakt duidelijk waarom het spel niet beschikbaar is op PS4 en Xbox One

Respawn Entertaiment heeft de juiste toets geraakt met Star Wars Jedi Fallen Order, een spel dat ondanks enkele technische problemen de harten van de galactische fans wist te veroveren. Nu, het vervolg is onderweg en Star Wars Jedi Survivor wil het allemaal opnieuw doen.

Star Wars Jedi Survivor komt op 28 april uit op PS5, Xbox X Series X|S en PC. Het spel is al getoond in een paar previews, waarbij fans een voorproefje blijven krijgen van wat nieuw is. Er bleef echter één vraag over:

Waarom wordt het spel niet uitgebracht op PS4 en Xbox One? Veel fans wilden dat het vervolg op Cal Kestis ook naar de oude generatie zou komen, net als de oorspronkelijke titel. Om hen te antwoorden, Respawn wilde de kwestie niet loslaten.

De next-gen ambitie van Star Wars Jedi Survivor

In een interview voor het maart 2023 nummer van PLAY magazine (via MP1st) heeft de regisseur van het spel, Stig Asmussen, een verklaring gegeven waarom Star Wars Jedi Survivor niet naar de PS4 of Xbox One komt.

Met PS5 kunnen we veel grotere kaarten maken, met veel meer detail en een hogere dichtheid, een grotere verscheidenheid aan vijanden en NPC’s, en met een grotere getrouwheid in het algemeen.erkende hij. We wilden niet breken met wat we in het eerste spel deden, we wilden het evolueren en verbeteren.

Star Wars Jedi Fallen Order was een fantastische update die het spel echt een eigen stijl gaf. Die versie was een goede proeftuin toen we nadachten over hoe we Survivor konden verbeteren.Asmussen gaf commentaar voordat hij het belang van een next-gen functie onthulde.

In feite, bekijken we de ray tracing voor de Gevallen Orde. omdat we het al aan het bouwen waren in Survivor, maar uiteindelijk hebben we het geschrapt, omdat de omgevingskunst en het auteurschap tussen de generaties nogal verschilde. Maar het proces hielp ons te bepalen hoe we ray tracing wilden benaderen in onze aangepaste versie van de Unreal 4-engine.

Blijkbaar, de beslissing om de titel niet uit te brengen op PS4 en Xbox One is een creatieve beslissing. Deze consoles zouden de ontwikkeling en inhoud van deze nieuwe titel hebben beperkt, waardoor Respawn heeft gekozen voor verfijning.

Je zult het voordeel ervaren van de meest krachtige hardware in heel Survivor, merkt de directeur op. We wilden niet breken met wat we in het eerste spel deden, omdat het goed werd ontvangen, maar we wilden de ervaring evolueren/verbeteren. Deze nieuwe generatie stelde ons in staat precies dat te doen, en ik denk dat het zich vertaalt in een echte next-gen ervaring in het Star Wars universum.

We hoeven niet lang te wachten om het zelf te zien. Vergeet niet, Star Wars Jedi Survivor komt op 28 april op PS5, Xbox serie X|S y PCWist je dat het spel fast travel en verschillende mounts zal hebben? Ik kijk er naar uit om de controle over de Cal Kestis?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *