Mogelijke Starfield releasedatum gelekt op GOG, ondanks dat Bethesda’s game van platform verdwijnt

Mogelijke Starfield releasedatum gelekt op GOG, ondanks dat Bethesda’s game van platform verdwijnt

We wachten nog steeds op nieuws over StarfieldBethesda’s langverwachte ruimte-RPG voor Xbox X Series X|S en PC. De titel zal naar verwachting in de eerste helft van het jaar in de winkels liggen en krijgt binnenkort zijn eigen Xbox Developer Direct, zo heeft Microsoft bevestigd.

Starfield zou zelfs een opvallende verschijning zijn op het zomerevenement van Xbox en Bethesda, maar misschien om de definitieve landing van de RPG aan te kondigen – krijgen we daar vóór juli een voorproefje van?

Het is heel goed mogelijk, maar de altijd dreigende vertragingen zijn ook niet helemaal uitgesloten. Naast de lancering op Windows, Starfield komt ook naar platforms als Steam en GOG..

Kijk uit, want die heeft misschien de releasedatum van Starfield gelekt. Vreemd genoeg is Bethesda’s RPG nu van GOG verdwenen.

Een paar dagen geleden, ontdekte gebruiker Tyler McVicker een verrassend lek voor Starfield, die niets minder dan de exacte releasedatum onthult. Zoals altijd in deze gevallen is er op dit moment geen bevestiging.

Starfield zou klaar zijn tegen juni 2023

Tyler McVicker zelf deelde zijn bevinding. via Twitter. Het moet gezegd worden dat het niet op de GOG website als zodanig stond, maar eerder in de Windows app, GOG Galaxywaaronder Starfield.

Volgens dit (nog onbevestigde) lek zou Starfield inderdaad voor de tweede helft van het jaar in de winkels liggen… net op tijd om een andere grote (PlayStation-exclusieve) RPG, Final Fantasy XVI, te beconcurreren.

Starfield zou volgend jaar op Xbox en PC kunnen verschijnen. 29 juni 2023een datum die overeenkomt met rapporten van Jeff Grubb, Jez Corden en andere journalisten dicht bij Xbox.

Natuurlijk, misschien is dit een vergissing, en heeft Starfield nog niet echt een concrete datum om aan te kondigen. Weken geleden was er zelfs sprake van een kleine vertraging tot het einde van het jaar.

Maar er is één ding om je aan vast te houden: het laatste lek over een Xbox exclusive, Redfall, raakte de roos…. Arkane’s titel zal beschikbaar zijn op 2 mei, zoals gelekt dagen voor de Xbox Developer Direct.

Als het bevestigd wordt, zou Xbox een zwaargewicht hebben om ons de hele zomer aan de haak te houden, maar het zou een beetje onevenwichtig kunnen zijn voor het laatste stuk van 2023, vergeleken met Sony PlayStation.

Tenzij een ander lek natuurlijk gelijk heeft: Senua’s Saga Hellblade II, Ninja Theory’s nieuwe spel voor Xbox en PC, zou in de maak zijn, komt later dit jaar 2023 uit..

Starfield is een van de grote games van het jaar, die op 11 november 2022 beschikbaar zou zijn, maar is uitgesteld tot de eerste helft van 2023. Komt het op 29 juni uit zoals dit lek beweert? Wat zeker is, is dat het tot Xbox Series X|S, Windows, Game Pass, Steam en GOG..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *