Alle records die Hogwarts Legacy al heeft gebroken op Steam, met meer dan 879.000 gelijktijdige spelers.

Alle records die Hogwarts Legacy al heeft gebroken op Steam, met meer dan 879.000 gelijktijdige spelers.

Weinig spellen hebben het succesniveau bereikt dat Hogwarts Legacy, de Harry Potter open-wereld titel, heeft bereikt. Met slechts vier dagen in de verkoop (maar speelbaar sinds 7 februari) is Hogwarts Legacy op weg om geschiedenis te schrijven.

Echt wel, Hogwarts Legacy is al opgenomen in Steam’s hall of fame. Vorige week vertelden we dat het ook al de tweede meest bekeken single-player titel op Twitch is.

Zijn commerciële staat van dienst tot nu toe is ook niet slecht. Hogwarts Legacy is het best verkochte spel in het Harry Potter-universum, en het is ook nummer één in het Verenigd Koninkrijk, vóór Elden Ring of FIFA 23.

De prestaties ervan op Steam hebben echter de aandacht getrokken van elke gamer, en geen wonder. Overwegende dat Hogwarts Legacy heeft geen online moduszijn de verdiensten ervan nog sterker.

Met SteamDB in de hand, en uitgaande van de gegevens van de analist Benji Saleslaten we eens kijken de records die Hogwarts Legacy tot nu toe heeft gebroken op Steam….

Aan de poorten van de magische geschiedenis

Op dit moment, Meer dan 469.000 spelers spelen momenteel Hogwarts Legacy op Steam…. En dit is tijdens werktijd, op een openingsdag van de week.

Met minder dan een week onder de riem maakt de titel van Warner en Avalanche gestage vorderingen om het single-player spel met de meeste gelijktijdige gebruikers op Valve’s platform te worden.

Hogwarts Legacy is momenteel bereikt een record van 879.308 gelijktijdige spelers op Steam…wat een recorddatum is als je de hele catalogus van het platform bekijkt.

Dit is de op één na hoogste piek aller tijden voor een single player titel op Steam, achter alleen Cyberpunk 2077. CD Projekt’s RPG had een paar maanden geleden meer dan 1 miljoen actieve gebruikers.

Binnen een vergelijkbaar record (voornamelijk single-player games, zelfs als ze online hebben), gaat Hogwarts Legacy er ook prat op dat ze de derde titel met de meeste gelijktijdige actieve gebruikers.

Het meest verrassende feit is het volgende: Hogwarts Legacy, met slechts een paar dagen geaccumuleerd, is al het achtste spel met de meeste gelijktijdige gebruikers op Steam.. Let wel, we hebben het over de hele geschiedenis van Valve’s platform op computers.

Om te besluiten, Hogwarts Legacy is het vijfde spel met de meeste gelijktijdige spelers in de F2P/multiplayer scene.ondanks het feit dat het geen online modus heeft.

Wellicht het belangrijkste (media en commercieel) spel van de afgelopen jaren, kun je je voorstellen wat er gebeurt als er een uitbreiding of DLC uitkomt?

Als je Hogwarts Legacy speelt, raden we je aan deze gidsen te lezen: Geheime outfits en hoe ze te krijgen, Hoe krijg je de onvergeeflijke vloeken, Alle geheime bezems en hoe ze te levelen, Beste talenten om eerst vrij te spelen, of Hoe verdien je gemakkelijk veel goud.

Hogwarts Legacy is beschikbaar op PS5, Xbox X Series X|S en PC. De game komt op 4 april uit op PS4 en Xbox One, terwijl Nintendo Switch op 25 juli uitkomt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *