Sony heeft mogelijk Ballistic Moon studio gekocht, volgens lek (of slippertje)

Sony heeft mogelijk Ballistic Moon studio gekocht, volgens lek (of slippertje)

Sony Interactive Entertainment heeft misschien een nieuwe studio gekocht, volgens een gerucht. De studio is Ballistische Maaneen onafhankelijke studio die nog geen spel heeft gepubliceerd, maar we weten dat ze werken aan een spel voor Sony PlayStation.

De bron van dit gerucht is interessant en afkomstig van Reddit. Het komt van een vacature voor Senior Dialogue Designer bij de Britse dochteronderneming van PlayStation.

De inhoud van het aanbod vermeldde de mogelijkheid om te werken aan AAA-spellen van hun studio’s projecten zoals “Naughty Dog, Santa Monica Studio, Guerrilla Games, Firesprite, Ballistische Maan, London Studios, Housemarque, Media Molecule, Insomniac Games, Sucker Punch Productions en meer…“.

Vervolgens, zo vertellen ze PushSquare, werd de vermelding van Ballistic Moon uit de tekst verwijderd, waardoor speculaties ontstonden.

Er zijn twee mogelijkheden. Het meest waarschijnlijke is dat de persoon die het aanbod schreef Ballistic Moon verwarde met een first party studio, want we weten zeker dat Ballistic Moon werkt samen met SIE voor een spel (een survival horror met de codenaam “Bates”, volgens gelekte documenten).

De andere optie is dat Sony in gesprek is om de studio over te nemen en toe te voegen aan zijn portfolio van studio’s wereldwijd, maar dat dit nog niet is aangekondigd.

Wat is Ballistic Moon, de studio die Sony mogelijk heeft gekocht?

Ballistic Moon is een studio opgericht in Londen in 2019 door. Neil McEwan, Chris Lamb, en Duncan Kershawdrie veteranen uit de industrie.

Ewan werkte aan games als House of the Dead: Overkill en Syndicate; Lamb werkte aan Until Dawn; en Kershaw werkte aan games als Heavy Rain en Sleeping Dogs, maar ook aan enkele licentiegames als Finding Nemo en Harry Potter and the Philosopher’s Stone.

Ze hebben niet officieel aangekondigd waar ze aan werken, maar Gematsu meldde dat een werknemer op Linkedin postte dat ze aan een spel voor Sony werkten met een motion capture director die eerder aan Until Dawn werkte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *