PS5-verkoop vorige maand met 200% gestegen in Europa en andere maandelijkse gegevens van het continent

PS5-verkoop vorige maand met 200% gestegen in Europa en andere maandelijkse gegevens van het continent

Europa heeft een nieuwe maand in de verkoop van spellen y consolesDit zijn de belangrijkste cijfers voor PS5, PS4, Xbox, Switch, PC en Steam Deck in een maand waar de console van Sony is met 200% gestegen.

12,1 miljoen games werden verkocht op het continent, een daling van 19% ten opzichte van dezelfde periode in 2019. De informatie komt van marktgegevens bij GSD en is samengesteld door GamesIndustry.biz.

Deze compilatie is door een tracking van alle fysieke game verkopen in belangrijke Europese landen, plus digitale game verkopen voor de meeste grote AAA-uitgevers.

De belangrijkste reden voor deze daling heet Pokémon Legends: Arceus, de Nintendo Switch exclusive was een echte bom in januari 2022 en er was geen game deze afgelopen maand van 2023.

Het was een goede maand voor FIFA, Call of Duty, Grand Theft Auto 5 en Red Dead Redemption 2, games die het dit jaar in januari veel beter deden dan vorig jaar.

Hoewel als we al spijt hebben is het misschien dat de verkoop van Mario Kart 8: Deluxe sterk is gedaald (37% minder dan vorig jaar).

Er zijn een paar nieuwe games in de hitlijsten, zoals EA Motive’s Dead Space Remake die op de 6e plaats staat. Een release die slechts een maand na The Callisto Protocol komt en erg lijkt op Dead Space.

Verkopen liegen niet over de prestaties van een videogame

The Callisto Protocol presteerde in zijn eerste twee weken beter dan Dead Space, en dat is exclusief digitaal (de uitgever van The Callisto Protocol, Krafton, zit niet in het panel).

Andere nieuwe releases in de hitlijsten zijn Japans georiënteerde games, een veel voorkomend verschijnsel het hele jaar door. De Forspoken release voor PlayStation 5 en PC staat op de 11e plaats, net voor Fire Emblem Engage voor Nintendo Switch.

Hoewel dit niet het geval lijkt te zijn, is het onmogelijk te weten omdat er geen digitale gegevens beschikbaar zijn. Anderzijds verschijnt Bandai Namco’s One Piece Odyssey in het praatje op nummer 16.

Nu is het tijd om te praten over de Europese consoleverkoopwaar de PS5 voorraad is aanzienlijk verbeterd. In termen van verkochte consoles zijn er 493.000 machines verdeeld over alle markten, behalve het VK en Duitsland, waar geen gegevens van zijn.

Dit is een stijging van 15,5% ten opzichte van de vorige maand januari, en is volledig te danken aan een enorme stijging van 202% in de PS5 verkopen verkopen over het hele continent; de Sony PlayStation console was schaars, maar de dingen zijn verbeterd.

PlayStation 5 was de best verkochte console van de maand, vlak daarachter gevolgd door Nintendo Switch (waarvan de verkoop met 11% daalde ten opzichte van januari 2022) en na Xbox X|S Series (32% minder verkocht).

In accessoires werden nog eens 1,76 miljoen producten verkocht op de gevolgde markten, een daling van 2,1% ten opzichte van dezelfde maand in 2022.

Maar voordat we de definitieve gegevens gaan bekijken, laten we u achter met de tabel die de best verkochte games in Europa in januari 2023.

Positie Spel
1 FIFA 23 (EA)
2 Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
3 Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
4 Call of Duty: Modern Warfare 2 (Activision Blizzard)
5 God of War Ragnarok (Sony)
6 Dead Space (EA)
7 Nintendo Switch Sport (Nintendo)*
8 Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)*
9 NBA 2K23 (2K Games)
10 Elden Ring (Bandai Namco)
11 Forspoken (Square Enix)
12 Fire Emblem Engage (Nintendo)*
13 Sid Meier’s Civilization VI (2K Games)
14 Grand Theft Auto Online (Rockstar)
15 Pokémon Purple (Nintendo)*
16 One Piece Odyssey (Bandai Namco)
17 God of War (Sony)
18 Minecraft: Nintendo Switch Edition (Mojang/Nintendo)
19 It Takes Two (EA)
20 Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege (Ubisoft)

Zoals gebruikelijk bij deze charts, zijn games met een * symbool aan de rechterkant om te verduidelijken dat de verkoop in digitaal formaat niet beschikbaar is.

Volgens het vorige thema, de PS5 DualSense controller was het best verkochte accessoire en in heel Europa werden vorige maand 1,37 miljoen punten en kaarten verkocht, een daling van 4% ten opzichte van januari 2022.

Na deze 200% stijging van de verkoop van de PS5 in Europa en andere maandelijkse gegevens voor het continentdingen lijken een beetje beter te worden voor de nieuwe generatie consoles.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *