Dit is de belangrijkste reden om de PS5 boven de Xbox te verkiezen, zo blijkt uit een enquête.

Dit is de belangrijkste reden om de PS5 boven de Xbox te verkiezen, zo blijkt uit een enquête.

Waarom kiezen mensen de PS5 boven de Xbox? De belangrijkste reden is dichterbij dan je denkt en heeft niets te maken met Game Pass, PS Plus, Switch, Steam Deck of wat je ook maar denkt.

Eigenlijk is Call Of Duty de belangrijkste reden waarom gamers eindigen. kiezen voor PlayStation consoles boven Xbox consoles.althans dat bevestigt een enquête.

In de vragen wordt gesuggereerd dat de doorslaggevende factor waarom iemand kiest voor Sony boven Microsoft het zijn helemaal niet de exclusieve spellen of de kracht van sommige daarvan.

Allemaal vanwege Call of Duty, want een groot deel van de gamers kiest voor PlayStation vanwege de vele
en veelheid aan goedheid die fans van de Activision Blizzard saga op het platform.

Het afgelopen jaar 2022 was een extreem sterk jaar voor PlayStation, bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk. Het heeft een omzet behaald van 24,4 miljard dollar uit zijn gaming divisies, met een opgeblazen vierde kwartaal.

Bovendien heeft PS5 vanaf december 2022 32,1 miljoen consoles verkocht en Sony verwacht dat de nieuwe PS5 model om 18 miljoen verkochte consoles te bereiken in het volgende fiscale jaar.

Hoewel andere interessante feiten over de console zijn dat bijna een derde van de gamers die PS5 regelmatig gebruiken geen PS4 in hun bezit hadden en het zag bijna 100% meer voorraad dit januari versus vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk.

Het CoD logo op de achtergrond en in 1080p is het meest doorslaggevend.

Al deze gegevens zijn te danken aan releases als God Of War Ragnarok, Horizon Forbidden West, The Last of Us Part I, Stray, Uncharted: Legacy of Thieves Collection en meer.

Maar games als Warzone 2 en Modern Warfare II hebben naar verluidt een trend gezet tussen de twee platforms die Activision Blizzard’s aankoop van Microsoft zou kunnen breken.

In de CMA onderzoek enquête onder PlayStation-gamers verklaarde 88% dat zij zouden kiezen voor de Sony console vanwege de beschikbaarheid van een of meer spellen“zei Christopher Dring, Hoofd Games B2B bij Gamesindustry.biz.

Van die 88% zei 73% dat het kwam omdat Call of Duty hun beslissing beïnvloedde. Aan de andere kant zei 69% voor PlayStation te kiezen vanwege de exclusives van de console en 45% haalde GTA V aan.“.

Uiteraard is niet bekend wat de omvang van het onderzoek was of iets anders over de respondenten, zoals hun leeftijd of gokneigingen.

Echter, Call of Duty heeft van oudsher een voorkeur voor de PlayStation-gemeenschap. voor zijn freebies zoals early access weekends, exclusieve modi en downloadbare content voor sommige van zijn releases.

Het is nog onduidelijk of de Xbox deal voor Activision Blizzard gaat door, want 2022 werd afgesloten met een positief overzicht, maar 2023 is geopend met mislukkingen en zelfs rechtszaken.

Microsoft verwacht dat de CMA zich zal verzetten tegen de overnamedouche en reageerde op de FTC na haar rechtszaak. Dit alles heeft ertoe geleid dat Sony Microsoft beschuldigt van “schaamteloze intimidatie”.

Wie had echter gedacht dat de belangrijkste reden om de PS5 boven de Xbox te verkiezen Call of Duty zou zijn.Zou het niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *