De boodschap van Gică Hagi na de aardbeving die Turkije schokte! Hoe Gaziantep voetballer Alex Maxim ontsnapte

De boodschap van Gică Hagi na de aardbeving die Turkije schokte! Hoe Gaziantep voetballer Alex Maxim ontsnapte

Gheorghe Hagi, een van de bekendste Roemenen in Turkije na zijn optredens als speler van Galatasaray, heeft met ontzetting kennis genomen van het dodental bij de aardbeving die Zuid-Turkije heeft getroffen.

De “Koning” stuurde maandag op zijn sociale media een boodschap van steun aan het Turkse volk, dat zwaar beproefd is na de aardbevingen van maandag waarbij duizenden mensen omkwamen.

“Al mijn gedachten gaan uit naar het Turkse volk, dat het nu moeilijk heeft. Ik ben bij jullie!” schreef de technicus op zijn persoonlijke Facebook-pagina.

Gheorghe Hagi speelde tussen 1996 en 2001 vijf jaar voor Galatasaray Istanbul.Hij werd een waar idool in Turkije na het winnen van 4 titels, 2 bekers, 2 Turkse Super Cups en de UEFA Cup.

De boodschap van Gică Hagi na de aardbeving die Turkije schokte! Hoe Gaziantep voetballer Alex Maxim ontsnapte

Een andere bekende Roemeense voetballer in Turkije, Daniel Pancu, plaatste een bericht in het Engels, “Pray for Turkey”, vergezeld van een foto waarop een weg te zien is die volledig verwoest is door de aardbeving. Daniel Pancu is momenteel de coach van het Roemeense Onder-20 team en won als speler een titel in Turkije met Beșiktaș Istanbul.

Gaziantep-voetballer Alex Maxim was niet in het gebied van de krachtige aardbeving in Turkije die zondagnacht toesloeg.

Alex Maxim verkoos zijn twee vrije dagen na de kampioenswedstrijd van zondag tussen Antalyaspor en Gaziantep in het Duitse Stuttgart.

“Hij was weg, hij was niet in Gaziantep. Hij had veel geluk. Hij had een paar dagen nodig om wat persoonlijke problemen in Duitsland op te lossen. Ik kijk op TV wat daar gebeurt, het is een puinhoop,” vertelde hij. ProSport Florin Maxim, de broer van de voetballer.

Welke schade heeft de aardbeving in Turkije en Syrië veroorzaakt?

Een aardbeving van 7,8-magnitude die maandag het zuidoosten van Turkije bij de stad Gaziantep en Syrië trof, werd gevolgd door een nieuwe beving van 7,6. De voorlopige tol bedraagt ten minste 1.498 doden en 8.533 gewonden – in Turkije en 810 doden en 2.315 gewonden – in Syrië.

De Europese Unie heeft het mechanisme voor civiele bescherming in werking gesteld. Reddingsteams komen uit Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Malta, Nederland, Polen, Roemenië, Slowakije en Spanje.

Het Copernicus-satellietsysteem van de EU is ook geactiveerd om gedetailleerde kaarten van de getroffen gebieden te maken. Turkije heeft formeel om bijstand van de NAVO verzocht, met medische teams en noodapparatuur op de lijst van verzoeken aan de bondgenoten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *