Het drama van Eric de Oliveira, de beste buitenlandse doelpuntenmaker in het Roemeense voetbal: “Er is een mogelijkheid dat mijn been wordt geamputeerd”.

Het drama van Eric de Oliveira, de beste buitenlandse doelpuntenmaker in het Roemeense voetbal: “Er is een mogelijkheid dat mijn been wordt geamputeerd”.

Eric, de beste buitenlandse scorer in ons voetbal, is in 2021 met pensioen gegaan. De Braziliaan onthulde dat hij lijdt aan een depressie en dat zijn been geamputeerd zou kunnen worden.

De Zuid-Amerikaan heeft 66 doelpunten gemaakt in de Roemeense topcompetitie. Eric heeft in ons land gespeeld voor Gaz Metan, Pandurii Târgu-Jiu, Viitorul en FC Voluntari.

Hij speelde ook in Oekraïne voor Karpaty Lvov, in Saoedi-Arabië voor Al-Ahli Jeddah en Najran, in Japan voor Matsumoto Yamaga en in Qatar voor Al Markhiya.

Eric de Oliveira’s drama: “Mogelijk wordt mijn been geamputeerd”

Eric kon zijn linkerbeen laten afhakken.

“Iedereen kent Eric lachend, maar het is moeilijk om Eric van een tijdje geleden te zijn. Oef, er is veel verzameld. Ik zit in een depressie! Vanwege de manier waarop ik stopte met voetbal. Ik was verrast…

Ik verwachtte naar de dokter te gaan en dan terug te komen om te voetballen, maar dat gebeurde niet. Een dokter plaatste een stent in mijn been en vanaf dat moment kon ik niet meer spelen! Dat was het einde. Nu, bijvoorbeeld, kan ik niet eens 50 meter doen omdat mijn benen pijn doen, ze zwellen op. Toen ik besefte dat ik niet meer kon voetballen raakte ik in een depressie!

Alleen mijn familie kan me helpen! Familie was de belangrijkste pijler die me op de been hield… Mijn vrouw leed veel tijdens deze periode. Velen die ik als vrienden beschouwde zijn mij vergeten. We gaan verder, er is geen probleem, dat is het,” zei Eric de Oliveira, volgens GSP.

“Het is vreemd dat de artsen het niet weten, ze zeggen alleen dat ik een verstopte slagader heb. Ze hebben het tot nu toe drie keer ontstopt. Dan vertellen ze me dat ik tromboflebitis heb, mijn bloed wordt dikker en ik moet bloedverdunners nemen.

Helaas zie ik geen resultaten, geen verbetering. Ik heb veel geld uitgegeven aan dokters. Betalen, betalen, betalen en het gaat steeds slechter met me! Ik ging naar een wedstrijd in Slobozia en plots voelde ik ook problemen in mijn rechterbeen… Ik moet naar het buitenland voor een controle. Eens kijken. Als de situatie met mijn linkerbeen de komende tijd verslechtert, bestaat de mogelijkheid dat het wordt geamputeerd! Het is moeilijk… Ik zit in mijn eigen wereld en soms denk ik dat het beter is om alleen te zijn. Ik ga vooruit, ik probeer niet te veel te klagen. God heeft me zoveel gegeven, en als dit de weg is die ik moet gaan om terug te komen, dan doe ik dat! – Eric de Oliveira

Eric de Oliveira maakte 72 doelpunten in alle competities voor Roemeense teams. “Het komt honderd procent door het voetbal! Ik was Eric, de grootste buitenlander in de Roemeense geschiedenis, en plotseling was het allemaal voorbij. Ik kon de bal niet meer trappen, ik kon niet meer doen waar ik van hou! Ik kan mijn video’s niet bekijken, ik kan mijn spelletjes niet bekijken. Ik heb geen zin. Verlies mijn been niet! Ik heb zoveel pijn, ondraaglijk, ik kan nauwelijks slapen,” vertelde Eric de bron.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *