Zij is de CIRCUIT-notaris die deelneemt aan vijf kampioenschappen!

Zij is de CIRCUIT-notaris die deelneemt aan vijf kampioenschappen!

Antonia Tănasie presteert zowel op kantoor als in de motorsport. De blondine uit Brasov is notaris van beroep en heeft deelgenomen aan 5 kampioenschappen: Promo Rally, Time Attack, Super Slalom, Super Rally en Hill Climb.

Antonia Tănăsie moest met haar man de knopen doorhakken voordat ze naar het circuit mocht.

Antonia heeft momenteel 5 kampioenschappen aangekruist in de motorsport.

Ze is de notaris van het CIRCUIT die deelneemt aan vijf kampioenschappen!

“Ik wist niet hoe ik mijn man moest overtuigen om me mee te laten doen, dus organiseerde ik voor zijn verjaardag een klim in het Coastal Speed Championship met een van de professionele coureurs. Ik dacht hem te verrassen. Het effect was positief… Ik begon met Promo Rally, ging toen over naar Time Attack, Super Slalom, vervolgens Super Rally en Coastal Speed,” aldus Antonia Tănasie, Motorsport-coureur.

De rijdster legt uit dat de wedstrijdritten voor haar een vakantie van haar kantoorwerk betekenen: “Mijn werk omvat geen fysiek werk, het is zeer mentaal vermoeiend en houdt me voortdurend bezig met wat ik doe, zelfs als ik het kantoor verlaat. Als mijn kampioenschap begint, zie ik het als een vakantie in kleine stukjes”.

Antonia herinnert zich ook haar eerste ervaring met karten, de discipline waarmee ze haar avontuur in de wereld van de vele paardenkrachten begon: “De eerste ronde, de eerste kart, met 6 paarden, daarna ging ik naar de tweede ronde met de krachtigste kart, 9 paarden, en ik deed alle ronden met al het geld op de kaart. Ik en mijn man, zolang onze portemonnee het toeliet. En daar is het allemaal begonnen.”

Antonia heeft drie jaar deelgenomen aan het nationaal kampioenschap karten, waarin ze ook nationaal kampioen werd. Terwijl haar man bleef karten, stapte zij over naar de auto: “De overgang was zo gemakkelijk dat je het niet beseft, ik had graag parallel met karten en auto willen gaan, maar je kunt niet beide ontwikkelen”.

Van alle kampioenschappen waaraan ze heeft deelgenomen, heeft Antonia een favoriet: “Het kampioenschap dat me het meest na aan het hart lag, was Super Rally. Ik bleef in het National Coastal Speed Championship. Vorig jaar had ik een testjaar op de auto, omdat ik ook van auto wisselde. En dit jaar richt ik me nog steeds op Coastal Speed.”

Antonia vertelt ook over hoe het is voor een etappe: “Vorig jaar nam ik deel aan alle etappes om te zien hoe de routes waren en ik vertrok ongeveer 3 dagen eerder dan de etappe. Tot mijn verbazing waren er geen of geen waargenomen emoties meer. Als je al bij de verkenning komt is er die gretigheid om te beginnen, om jezelf aan de start te zien. De opwinding komt na de klim.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *