Bogdan Socol, een van de beroemdste sportcommentatoren, is op 42-jarige leeftijd overleden.

Bogdan Socol, een van de beroemdste sportcommentatoren, is op 42-jarige leeftijd overleden.

Bogdan Socol, een van de bekendste sportcommentatoren, is vrijdag op 42-jarige leeftijd overleden. Mihai Stoica was degene die zijn dood aankondigde in een Facebook-post.

“Vandaag is onder tragische omstandigheden een man die van voetbal en Steaua hield, een man wiens stem zeer gemist zal worden en wiens passie voor sport moeilijk te evenaren zal zijn, op slechts 42-jarige leeftijd van ons heengegaan. Ik had het voorrecht om 4 jaar met European Football te werken. 4 jaar van uitzendingen die ik me dierbaar zal herinneren. Vaarwel, Bogdan Socol, God hebbe je ziel”, schreef Mihai Stoica op Facebook.

Volgens GSP raakte Bogdan – vader van drie kinderen – tijdens een zwemtraining in ijskoud water, een extreme discipline die hij de afgelopen acht maanden tot een ware passie had gemaakt, onderkoeld en kon hij niet worden gered.

Socol werd met spoed naar het “Bagdasar-Arseni” Emergency Clinical Hospital gebracht, waar artsen meer dan twee uur worstelden om hem te redden, maar hij reageerde niet op reanimatiemanoeuvres.

Vervolgens bevestigde ook journalist Dorin Chioțea de tragedie, eveneens via een post op sociale media.

“Sportcommentator Bogdan Socol, 42, is vandaag plotseling overleden tijdens een training. Onderkoelde shock, begrijp ik, gecombineerd met het onvermogen om onder de ijsbrug uit te komen die door de vorst buiten is gevormd. Zijn passie voor zwemmen in zeer koud water werd hem fataal. Hij had zich een paar dagen geleden voorgoed teruggetrokken uit de media, diep gedesillusioneerd in het systeem. Hij was de enige die een Zuid-Amerikaans tempo kon aanhouden, onmiskenbaar in het vak. Hij maakte zijn TVR-debuut. Ik ben sprakeloos. We hadden veel indrukken uitgewisseld tijdens het WK in Qatar. God hebbe zijn ziel,” schreef hij.

Volgens Prosport heeft Bogdan Socol bij Digi Sport, waar hij sinds het begin van het project in 2009 werkzaam is, veel derby’s van commentaar voorzien:

  • “Dagboek van een voetballiefhebber”;
  • “100 legendarische voetballers”;
  • “2018 World Cup Diary”;
  • “100 Legendarische Atleten”;
  • “El Superclasico: Een reis naar het hart van de heetste derby van de planeet”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *