“Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat hij eerder stierf van verdriet dan van iets anders.” Advocaat en goede vriend van Bogdan Socol, de waarheid na de tragische verdwijning van de sportcommentator

“Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat hij eerder stierf van verdriet dan van iets anders.” Advocaat en goede vriend van Bogdan Socol, de waarheid na de tragische verdwijning van de sportcommentator

Advocaat Silvia Uscov zei zaterdag dat Bogdan Socol, de sportcommentator die vrijdag overleed, stierf van verdriet omdat hij geen plek op televisie kon vinden om voetbalwedstrijden te becommentariëren.

“Ik was geschokt door dit nieuws. Ik wist dat hij deze extreme sport deed als een hobby die hij had gevonden als gevolg van zijn teleurstellingen.

Op 29 januari publiceerde zij een artikel waarin zij haar teleurstelling uitte over het feit dat zij bij geen enkele televisiezender een plaats had gevonden om te doen wat zij het liefste deed, namelijk sportwedstrijden becommentariëren.

Ik denk dat ik kan zeggen dat ze eerder stierf van ergernis dan van iets anders, dat ze niet kon doen waar ze van hield,” vertelde Silvia Uscov aan Antena 3.

De advocaat voegde eraan toe dat zij Bogdan Socol twee weken geleden heeft gesproken.

“Ik heb hem twee weken geleden voor het laatst gesproken.”

“De laatste keer dat ik hem sprak was twee weken geleden, omdat ik de dagvaarding voor 25 april had ontvangen, toen ik een datum in hoger beroep zou hebben, waarbij Bogdan mijn cliënt was. En twee nachten geleden gaf hij commentaar op een Facebook post van mij. Ik dacht dat hij een extreme sport deed die hem in gevaar kon brengen, maar ik zag dat hij trainde met professionals, maar zoals bij elke extreme sport kan één seconde fataal zijn. Bogdan stierf zonder te weten hoezeer hij gewaardeerd werd. Ik denk dat hij nooit wist hoe gewaardeerd hij werd. Hij was getrouwd en had drie kinderen die nu vaderloos zijn. Hij hield enorm van ze. Het spijt me dat hij zo verdrietig is gestorven,” voegde Silvia Uscov eraan toe.

Waarom Bogdan Socol stierf

Bogdan Socol, een van de bekendste sportcommentatoren, is vrijdag op slechts 42-jarige leeftijd overleden.

Bogdan – vader van drie kinderen – kreeg een onderkoelde shock tijdens een training van zwemmen in ijskoud water, een extreme discipline die hij de afgelopen acht maanden tot een ware passie had gemaakt, en kon niet worden gered.

Socol werd met spoed naar het “Bagdasar-Arseni” Emergency Clinical Hospital gebracht, waar artsen meer dan twee uur worstelden om hem te redden, maar hij reageerde niet op reanimatiemanoeuvres.

Bogdan Socol becommentarieerde vele derby’s op Digi Sport

Later bevestigde journalist Dorin Chioțea de tragedie, eveneens via een bericht op sociale media.

“Sportcommentator Bogdan Socol, 42, is vandaag plotseling overleden tijdens een training. Onderkoelde shock, begrijp ik, gecombineerd met het onvermogen om onder de ijsbrug uit te komen die door de vorst buiten is gevormd. Zijn passie voor zwemmen in zeer koud water werd hem fataal. Hij had zich een paar dagen geleden voorgoed teruggetrokken uit de media, diep gedesillusioneerd in het systeem. Hij was de enige die een Zuid-Amerikaans tempo kon aanhouden, onmiskenbaar in het vak. Hij maakte zijn TVR-debuut. Ik ben sprakeloos. We hadden veel indrukken uitgewisseld tijdens het WK in Qatar. God hebbe zijn ziel,” schreef hij.

Volgens Prosport heeft Bogdan Socol bij Digi Sport, waar hij sinds het begin van het project in 2009 in dienst is, veel derby’s becommentarieerd en heeft hij in zijn carrière vijf boeken geschreven:

  • “Dagboek van een voetballiefhebber”;
  • “100 legendarische voetballers”;
  • “2018 World Cup Diary”;
  • “100 Legendarische Atleten”;
  • “El Superclasico: Een reis naar het hart van de heetste derby van de planeet”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *