De “Oaks” hebben België verpletterd in Brussel! 8 ESEURI gescoord door Roemeense rugbyspelers, de beslissende wedstrijd tegen Portugal is de volgende.

De “Oaks” hebben België verpletterd in Brussel! 8 ESEURI gescoord door Roemeense rugbyspelers, de beslissende wedstrijd tegen Portugal is de volgende.

Het nationale rugbyteam van Roemenië heeft België in Brussel verslagen, in de tweede wedstrijd van het Rugby Europe Championship, met 56-5 (21-5).

De wedstrijd werd vanaf 19.30 uur gespeeld in het Nelson Mandela Stadion. De Tricoloreans hebben het aanvallende bonuspunt verdiend en de groepsderby met Portugal volgt komende zaterdag in Lissabon. De scoreverhouding was 8-1 voor Roemenië.

In de andere groepswedstrijd: Polen – Portugal 3-65. Roemenië en Portugal hebben de maximale score, 10 punten.

In de openingswedstrijd van het 2023 Rugby Europe Championship heeft de nationale ploeg van Roemenië zaterdag in het nationale stadion Arcul de Triumf in Boekarest Polen duidelijk verslagen met 67-27 (38-10). België verloor met 17-54 van Portugal.

De helft van de startopstelling gewijzigd na Roemenië-Polen 67-27

Voor deze wedstrijd werd de helft van het vorige team gewijzigd: de nieuwkomers voor de wedstrijd in Brussel waren Savin, Căpățînă, Moțoc, die het team zal aanvoeren, Alexe, Rupanu, Melinte, Lămboiu en Vaovasa.

Met ingang van het seizoen 2023 van RECDe competitie zal in een nieuw formaat worden gehouden, waarbij de teams in twee groepen worden ingedeeld, op basis van de ranglijst die na de wedstrijden wordt verkregen. De beste twee in elke groep spelen in de halve finales om de grote finale, terwijl de onderste twee in elke groep in de halve finales en vervolgens in de finale play-offs spelen.

Roemenië zit in groep B, samen met Portugal, België en Polen.

Oaks bezoeken het Europees Parlement

Op vrijdag, voor de Captain’s Training, bezochten de Oaks het Europees Parlement. Zij zagen ook de tijdelijke fototentoonstellingen en stopten enkele minuten in het halfrond, het hart van het Europees Parlement in Brussel, waar de belangrijkste debatten en stemmingen plaatsvinden.

Zij hebben ook enkele Roemeense parlementsleden ontmoet.

“Het was een leuk bezoek, het is een zeer grote plaats waar belangrijke beslissingen voor Europa worden genomen. Ik was onder de indruk van deze mix van cultuur, alle naties die samen in dezelfde richting proberen te gaan,” zei sportman Atila Septar.

“Het is een interessante plek voor de spelers. Ik hoop dat de jongens vertrekken met een goede smaak van wat er gaande is in het Europees Parlement, en dat we zondag terugkomen met een overwinning, van deze clash met België.

Ik denk dat de jongens onder de indruk waren van de weelde van dit gebouw. Ik denk dat het een goed uitje was vandaag, we raakten een beetje uit het ritme, we genoten een beetje van andere dingen, niet noodzakelijk van de training of deze reis naar België,” zei rugbybondvoorzitter Alin Petrache.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *