FCSB, mars naar de TITEL! Het perfecte podium voor de door Gigi Becali-gefinancierde ploeg in de Super League

FCSB, mars naar de TITEL! Het perfecte podium voor de door Gigi Becali-gefinancierde ploeg in de Super League

FCSB heeft zondag FC Voluntari met 2-1 verslagen, in een wedstrijd van de 25e ronde van de Superliga.

Het was een perfecte ronde voor de rood-blauwen: Farul speelde met 0-0 gelijk bij Pitesti en CFR Cluj verloor met 0-2 van Universitatea Craiova.

Beide doelpunten voor de rood-witten werden gemaakt door de Franse middenvelder Malcom Edjouma (45, 79). Marcelo Lopes (90) scoorde voor de Ivorianen met een volley vanaf de rand van het strafschopgebied.

FCSB, mars naar de titel! Het perfecte podium voor Gigi Becali’s team

FCSB zes opeenvolgende uitoverwinningen bereikt. FC Voluntari heeft al zes wedstrijden niet gewonnen en alle vier de wedstrijden van dit jaar eindigden in een nederlaag.

“We hebben ons doel bereikt. We waren geïnteresseerd in de drie punten, maar het was niet gemakkelijk. Ik wil de jongens feliciteren, want ze hebben laten zien dat we het verdienen om voorop te lopen. We speelden goed, misschien dachten we aan het eind dat we winnaars waren, maar in het voetbal kost het je moeite om te ontspannen. Als we de helft van de kansen hadden gescoord, was de wedstrijd eerder beslist. Het team ziet er erg goed uit, het blijft zaak om de drie punten van wedstrijd tot wedstrijd te pakken. Vanaf nu gaat het alleen om de punten,” zei Leonard Strizu.

Na afloop van de wedstrijd tussen FC Voluntari en FCSB, met een score van 1-2, sprak Igor Armaș over de gruwelijke entree van de Roemeense vice-kampioen middenvelder Edjouma.

“Ik ben erg blij dat we zo eenvoudig van die fase af zijn gekomen. Het is een onverklaarbare fase! Ik begrijp Radu Petrescu (noot van de redactie: de centrale scheidsrechter), hij zegt dat hij het niet heeft gezien, maar ik begrijp de beslissing van de VAR niet, dat hij zich er niet mee bemoeide, en ik begrijp het gebaar van Edjouma niet.

Hoe kun je je been zo optillen, voor de spikes? Hij had me kunnen verminken met de manier waarop hij ging, met wat er over mijn hele lichaam zit. Mijn hoofd, mijn schouder, alles. Ik denk dat hij nu in orde is. Laten we zien wat er morgen gebeurt.

Zo kun je niet gaan, ook al heb je de ergste vijand die er is. We zijn tenslotte collega’s. Ik begrijp niet hoe je zo kunt gaan!”, zei Armaș na de wedstrijd in het Prima Sport flash-interview.

Wat waren de tactische verdelingen?

  • FC Voluntari: M. Popa – Matricardi, Paz (Merloi 81), Armaș – Ricardinho (Costin 81), M. Răduț (Nemec 65), Meleke (Helder Tavares 81), Al. Vlad (Aliji 65) – Duck, Marcelo Lopes, Damașcan. Coach: Liviu Ciobotariu
  • FCSB: Târnovanu – Sorescu (V. Crețu 54), I. Cristea, Tamm, Radunovic – Edjouma (Radaslavescu 88), Șut, Olaru – Cordea (Miculescu 80), Compagno, Fl. Coman. Coach: Mihai Pintilii

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *