Ongepubliceerd! Tafel TENNIS kampioenen in kookles!

Ongepubliceerd! Tafel TENNIS kampioenen in kookles!

De atleten van het nationale mannenteam en Laura Eremia, een bekende kok van koolhydraatarme en suikervrije zoetigheden, bereidden samen gezonde focaccia-hapjes.

Andrei Istrate, Darius Movileanu, Edi Ionescu en Dragoș Bujor lieten zien dat zij niet alleen aan de tennistafel, maar ook in de keuken over vaardigheden beschikken.

Samen met hun coach Ionuț Seni bereidden de jongens een focaccia van natuurlijke ingrediënten, waar ze gezonde broodjes van maakten. Dit alles onder leiding van Laura Eremia, een chef gespecialiseerd in koolhydraatarme gerechten.

Tafeltenniskampioenen in kookles!

“Het was een erg leuke ervaring, voor het eerst heb ik ook mijn hand op een mes gelegd en wat teentjes knoflook gesneden en ik ben er echt goed in geworden” – Andrei Istrate, lid van het Roemeense nationale tafeltennisteam.

Ionuț Seni was onder de indruk van de vaardigheden van zijn atleten aan de kooktafel: “Tot mijn verbazing deden ze het heel goed, sommigen van hen hebben zelfs een roeping voor gastronomie”.

Elke atleet bereidde zijn broodje met zijn favoriete ingrediënten. Ze kwamen allemaal tot dezelfde conclusie. “De broodjes waren erg goed. Laura kreeg me met prosciutto en cederhouten kaas,” zei Andrei Istrate, lid van het Roemeense nationale tafeltennisteam.

“Het is de beste sandwich die ik ooit heb gehad. Mijn moeder en grootmoeder maken het nog steeds voor mij, maar het is niet te vergelijken met Laura’s foccacia,” zei Dragoș Bujor, een lid van het nationale team.

Om eerlijk te zijn, ze waren erg lekker, voor ons is het erg belangrijk om te eten, het maakt deel uit van het trainingsproces, het was een unieke ervaring – Ionuț Seni, bondscoach van het nationale team

Voor Laura Eremia was de ontmoeting met de junioren een unieke ervaring: Het was interessant om met zulke grote jongens te koken. Ze sporten veel en verbruiken dan veel calorieën, maar ook veel koolhydraten.”

Verslaafd aan zoetigheid

Sporters stelden Laura veel vragen over gezonde voeding en vertelden haar dat sommigen van hen geen snoep kunnen opgeven. “Luara, ik ben verslaafd aan zoetigheid, ik eet er veel van en ik wil graag een gezonder alternatief vinden,” zei atleet Darius Movileanu.

“Je slaat de spijker op zijn kop. Ik maak meestal zoetigheden zonder suiker en zelfs zonder meel, dus met minder koolhydraten, maar ik compenseer dat met gezonde vetten en vezels. Dat betekent suiker en meel vervangen door natuurlijke zoetstoffen,” voegde Eremia eraan toe.

“Ik heb zelf hetzelfde probleem. Bij wedstrijden zit ik ook met Darius in de zaal. We gaan ook naar de winkel en komen beladen met snoep”, voegde Andrei Istrate eraan toe.

Met zijn voet in het gips in de keuken

Voor Dragos Bujor begon het jaar met enkele ups en downs. Op zijn eerste wedstrijd, de WTT Youth Contender Linz, won hij de zilveren medaille in het enkelspel, maar keerde terug naar huis met een breuk in een van zijn linkertenen: “Ik won de zilveren medaille, maar na elke wedstrijd had ik pijn. Tijdens de wedstrijd was de adrenaline echt aan het pompen en ik voelde eigenlijk niets. Ik kwam thuis en zei tegen mijn moeder dat ik niet naar het ziekenhuis wilde. Ik wist zeker dat het iets ernstigs was en dat ze mijn been in het gips zou moeten zetten. De volgende dag ging ik voor een röntgenfoto, ik zag dat het gebroken was, de dokter vertelde me dat ik het twee weken in het gips moest houden”.

De jongeman keert op 5 februari terug naar de competitie.

Roemenen winnen 12 medailles in Doha

De tafeltennisdelegatie van Roemenië, waaronder de drie jongens van het nationale juniorenteam, Andrei Istrate, Darius Movileanu en Eduard Ionescu, heeft het uitstekend gedaan op het WTT Youth Contender-toernooi in Doha. In 4 wedstrijddagen wonnen de jongeren 12 medailles, waaronder 3 gouden, 2 zilveren en 7 bronzen. Eduard Ionescu won goud in het heren enkelspel U19, Darius Movileanu/Elena Zaharia goud in het gemengd dubbelspel U19, Eduard Ionescu/Ioana Sîngeorzan zilver in het gemengd dubbelspel U19 en Andrei Istrate zilver in het heren enkelspel U19. De andere medailles gewonnen door: Elena Zaharia, goud, vrouwen enkelspel, bij U19, Bianca Mei-Roșu, brons, vrouwen enkelspel, bij U19, Iulian Chiriță, brons, mannen enkelspel, bij U19, Bianca Mei-Roșu, brons, vrouwen enkelspel, bij U17, Alesia Sferlea, brons in het enkelspel U17, Iulian Chiriță, brons in het enkelspel U17 heren, Andreea Băiașu, brons in het enkelspel U15 dames en Robert Istrate/Andreea Băiașu, brons in het gemengd dubbelspel U15.

Uit liefde voor haar dochter

Vijf jaar geleden opende Laura Eremia ook een suikervrije zaak. “Ik wilde mensen helpen die willen afvallen, maar ook mensen met verschillende aandoeningen zoals diabetes, wat tegenwoordig steeds vaker voorkomt.”

Haar passie voor voeding werd ontdekt in 2022. “Bij mijn jongste dochter is een zeldzaam syndroom vastgesteld dat ook epilepsie geeft en dat als behandeling het medisch Keto-dieet heeft, een dieet dat ik heel goed ken ook in de afslankvariant want dat doe ik al 5 jaar. Voor kinderen heeft het Medisch Keto Dieet fantastische voordelen als we het hebben over een neurologisch probleem, nog meer als het neurologische problemen zijn die niet reageren op behandeling met medicijnen en dan worden kinderen aangepast op het Keto Dieet. Op het moment dat het lichaam ketonlichamen gaat produceren en de hersenen deze als belangrijkste brandstof gebruiken, komen de hersenen tot rust. Het effect is als het aansteken van het licht in een donkere kamer, zo voelen kinderen voor wie het Keto-dieet werkt. Er zijn kinderen in ons land, waaronder mijn jongste dochter, voor wie het medische Keto-dieet het stoppen van aanvallen of zeer intensieve tapering betekent. Van enkele tientallen aanvallen per dag krijgen ze uiteindelijk zeer, zeer zelden aanvallen,” voegde chef-kok Laura Eremia eraan toe.

Voordat ze haar passie uitoefende, werkte Laura Eremia 15 jaar lang in de marketing: “Ik deed marketing voor een van de grootste bedrijven in Roemenië, ik deed letterlijk miljoenencampagnes. Vorig jaar had ik de moed om me volledig aan mijn passie te wijden en ervoor te kiezen mijn verhaal te vertellen en niet dat van iemand anders.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *