VIDEO | Verschillende Oekraïense en Russische voetballers kregen ruzie in een Turks hotel

VIDEO | Verschillende Oekraïense en Russische voetballers kregen ruzie in een Turks hotel

Verschillende Russische en Oekraïense voetballers waren maandag betrokken bij een vechtpartij in de zalen van een hotel in Turkije. Verschillende spelers bleven achter met gebroken botten na een gevecht.

Spelers van het Russische team Shinnik Yaroslavl en de Oekraïense club FC Minaj werden gedwongen het Royal Seginus hotel in Antalya te delen nadat aardbevingen in Turkije en Syrië vorige week aan meer dan 37.000 mensen het leven hadden gekost.

Volgens het Oekraïense Twitter-account Zorya Londonsk ontstond de ruzie toen een Minaj-speler een opmerking maakte tegen een Russische speler nadat deze zich ongepast had gedragen tegenover een hotelmedewerker.

De Russische voetballer was naar verluidt “dronken en onbeschoft” en weigerde zijn excuses aan te bieden, waarop een Oekraïense voetballer hem sloeg. Teamgenoten van de twee spelers waren vervolgens betrokken, en de Russische pers beweert dat wel vier spelers van Shinnik Yaroslavl breuken hebben overgehouden.

De politie werd onmiddellijk ter plaatse geroepen om de ruzie te bedwingen, terwijl ambulances werden opgeroepen om de gewonden te verzorgen, meldt Dailymail.co.uk.

De club FC Minaj reageerde dinsdag met een officiële verklaring waarin werd bevestigd dat er een woordenwisseling had plaatsgevonden, maar waarin de Russische spelers de schuld kregen van het ontstaan van de ruzie.

“Op maandag 13 februari vond in het Turkse hotel Royal Seginus een vechtpartij plaats waarbij spelers van FC Minaj en FC Shinnik Yaroslavl betrokken waren. De aanleiding voor het gevecht was het schandelijke gedrag van de voetballers van het Russische team tegenover het hotelpersoneel en het provocerende geschreeuw naar onze spelers. De informatie in de Russische propagandapers dat Minaj-spelers de Shinnik-spelers hebben gedwongen het volkslied van Oekraïne te zingen en de spelers in de lift hebben geslagen, is een traditionele misleiding. Het gevecht vond plaats, maar op de overloop waar de Russen woonden en met gelijke aantallen strijders. Na het einde van het gevecht, toen de Oekraïense voetballers in hun kamers waren, bleven de Russen met elkaar vechten. Degenen die probeerden de botsingen te stoppen, werden beschuldigd van steun aan Oekraïne. De lokale politie moest ingrijpen en de Russen kalmeren.” FC Minaj club vertegenwoordigers rapporteerden.

Hoewel ze uren eerder betrokken waren bij een schandaal, trainden de Oekraïense spelers dinsdag en werd Shinnik Yaroslavl geadviseerd uit te wijken naar een ander hotel om een nieuw conflict te voorkomen, aldus Oekraïense media.

Er blijven echter spanningen bestaan tussen de twee naties na de volledige invasie van Rusland in Oekraïne op 24 februari 2022.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *