Gică Popescu wil Vlad Chiricheș niet in de nationale ploeg van Roemenië: “Zeer slechte ontwikkelingen. Hij speelt alleen met zijn naam”

Gică Popescu wil Vlad Chiricheș niet in de nationale ploeg van Roemenië: “Zeer slechte ontwikkelingen. Hij speelt alleen met zijn naam”

Gică Popescu vindt dat Vlad Chiricheș, aanvoerder van de nationale ploeg, niet moet worden opgeroepen door bondscoach Edi Iordănescu.

Chiricheș speelt voor Cremonese en heeft 75 optredens gemaakt voor de nationale ploeg, sinds 2011.

Roemenië zit in Groep I van de EURO 2024-voorronde naast Zwitserland, Israël, Kosovo, Wit-Rusland en Andorra. De eerste wedstrijd is tegen Andorra op 25 maart 2023 en de laatste wedstrijd is tegen Zwitserland op 21 november 2023.

Gică Popescu wil Vlad Chiricheș niet in de nationale ploeg: “Hij speelt alleen met zijn naam”

Tot de blunders van Chiricheș behoren er twee in de Nations League-wedstrijd waarin Roemenië met 2-0 werd verslagen door Montenegro. De aanvoerder van de nationale ploeg heeft ook talloze blessures opgelopen tijdens zijn carrière.

Roemenië heeft sinds 2016, toen het eindtoernooi in Frankrijk werd gespeeld, geen EK meer gehaald.

“Eerlijk gezegd weet ik niet wie de centrale verdedigers zijn in de nationale ploeg. Nou, de twee centrale verdedigers, de starters voor de nationale ploeg… Ik weet niet hoe ik er twee moet kiezen. Denk niet aan twee full-backs, die twee, Belodedici, Popescu, Prodan… Je kende ze, je droomde van ze. (noot van de redactie – we hebben Chiricheș) Chiricheș, centrale verdediger…de manier waarop hij de laatste tijd speelde, hij was aanvoerder van het nationale team…Hij had ook zeer slechte prestaties de laatste tijd voor het nationale team, alleen met de naam dat hij in Italië speelt. Als aanvoerder van het nationale team moet je dat zijn, een steunpilaar.

Maar met alle respect voor Chiricheș, hij heeft de laatste paar wedstrijden voor de nationale ploeg niet erg goed gepresteerd. Als ik terugkijk, zijn er vele, vele jaren in de nationale ploeg, maar met hen had de nationale ploeg de slechtste resultaten in de geschiedenis. Als jullie allemaal vooruit willen, iets willen veranderen…”, vertelde Gică Popescu aan Orange Sport.

Wat Gică Popescu in het najaar van 2022 zei over de nationale ploeg gecoacht door Edi Iordănescu: “Als je geen instelling en spirit hebt, kun je niets doen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *