FC U Craiova 1948 verliest de wedstrijd tegen Sepsi aan de GROENE TAFEL vanwege xenofobe fans! Adrian Mititelu’s eerste reactie

FC U Craiova 1948 verliest de wedstrijd tegen Sepsi aan de GROENE TAFEL vanwege xenofobe fans! Adrian Mititelu’s eerste reactie

De tuchtcommissie van de Roemeense voetbalbond heeft woensdag FC U Craiova 1948 bestraft met het verlies van de wedstrijd tegen Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, in de 23e ronde van de Super League, geschorst door scheidsrechter Andrei Chivulete wegens het xenofobe gezang van de toeschouwers.

Volgens het op de officiële website van de Liga Beroepsvoetbal gepubliceerde besluit van de commissie werd ook FC U Craiova 1948 bestraft met een sportieve sanctie van 22.500 lei en kreeg de tribune een verbod op de volgende 6 uit- of neutrale wedstrijden.

“ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe vs. U Craiova 1948 – Incidenten – Op grond van art. 82.2 juncto art. 83.19.1, 83.19.2, 83.19.3, 83.1.c en 83.2.h van het RD, juncto art. 58.10 van de ROAF en art. 54.2 van het RD, met toepassing van art. 34 van het RD, wordt de club FC U Craiova 1948 SA bestraft met een verbeurdverklaring (3-0 ten gunste van ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe), met de maatregel om de eigen tribune of de eigen supportersgroep te verbieden zes uit- of neutrale wedstrijden te spelen, en met een sportieve sanctie van 22.500 lei”, aldus het besluit van de commissie.

Tevens werd Sepsi OSK als gastclub wegens overtreding van de ROAF-bepalingen betreffende de organisatie van de wedstrijd tegen FC U Craiova 1948 in normale omstandigheden bestraft met een sportstraf van 25.000 lei.

FC U Craiova 1948 verliest van Sepsi aan de GROENE TAFEL door xenofobe fans! Adrian Mititelu’s eerste reactie

29 januari, de wedstrijd tussen ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe en FC U 1948 Craiovain de 23e ronde van de Superliga, werd in de 26e minuut, bij een stand van 0-0, definitief gestaakt wegens gezang van supporters van beide ploegen.

De eigenaar van de Olteni reageerde aanvankelijk op zijn Facebook-account, waar hij zei dat hij zich door zo’n hindernis niet uit het veld laat slaan en dat zijn ploeg over deze “hobbel” heen moet komen.

“Dit is het lot van CRAIOVEI geweest gedurende haar hele geschiedenis! We hebben oneindig veel moeilijkere tijden meegemaakt, laten we vooruit gaan!”, postte Adrian Mititelu op zijn persoonlijke Facebook-account.

Sepsi’s mensen hadden plezier ten koste van Mititelu

Atilla Hadnagy sprak met ProSport kort na de wedstrijd en zei dat hij geen emoties had over de uitspraak van de tuchtcommissie, vanwege een document dat was ondertekend door een medewerker van FC U Craiova.

“Ik zeg u eerlijk dat wij lachten toen wij de heer Mititelu zagen met hoeveel felheid hij sprak over het niet toelaten van de supporters van zijn team bij de wedstrijd. Wij beseften onmiddellijk dat de heer Mititelu absoluut niets wist van de door zijn medewerker ondertekende handeling.

Door die acte te ondertekenen, veronderstelde hij de aanwezigheid van de tribune bij deze wedstrijd. Ik begreep van onze veiligheidsagent dat de acte was ondertekend door een meneer Catalin. Ik heb zijn volledige naam niet gekregen,” vertelde Attila Hadnagy aan ProSport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *