Hervin Ongenda, de Rapid! “Hij is het soort speler dat de verdediging van de tegenstander destabiliseert, precies wat we nodig hebben.”

Hervin Ongenda, de Rapid! “Hij is het soort speler dat de verdediging van de tegenstander destabiliseert, precies wat we nodig hebben.”

Hervin Ongenda heeft een contract van anderhalf jaar getekend bij Rapid. De Franse middenvelder, die voor het jeugdteam van PSG speelde, zal tot de zomer van 2024 voor de Giallorossi spelen.

Ongenda speelde het laatst voor Apollon Limassol en zal bij Rapid net als bij PSG het rugnummer 35 op zijn shirt dragen.

De Fransman speelde ook in Roemenië voor FC Botoșani, waar hij anderhalf jaar speelde, ging vervolgens naar Chievo in de Serie B en keerde in 2020 terug naar de ploeg van Iftime.

Hervin Ongenda, bij Rapid!

Ongenda, 27, speelde voor de Franse nationale jeugd- en juniorenteams, U16, U17, U18, U19 en U21. Hij nam deel aan de Europese kampioenschappen U17, 2012, en U21, 2015.

“Ik voel me heel goed. Ik heb ervoor gekozen om naar Rapid te komen omdat het een belangrijke club is in de geschiedenis van het Roemeense voetbal, het is een goed team dat er dit seizoen goed heeft uitgezien. Ik heb twee keer tegen Rapid gespeeld. Het is een sterk team en heeft een goed ontwikkeld karakter. De spelers vechten voor elke bal, ze rennen veel. De wedstrijden die we tegen Rapid speelden waren erg moeilijk.

Ik voel me fysiek goed, ook al heb ik sinds november niet meer gespeeld. Ik heb in die periode constant getraind. Rapid is zeker een kans voor mij om terug te keren naar het voetbal op hoog niveau. Grote clubs trekken grote trofeeën aan. Ik kijk ernaar uit om bij Giulești te spelen. Ik heb gezien dat er hier een ongelooflijke sfeer heerst. Dit is hoe het voetbal dat ik graag speel eruit ziet,” aldus Ongenda.

Er is geen mogelijkheid dat hij bij Mioveni gaat spelen. Hij is net aangekomen, en deze dagen moeten we hem fysiek op gang brengen. Hij begint vandaag met trainen en we zullen zien wat er de komende weken gaat gebeuren. Hij speelde kwaliteitsvoetbal toen hij bij Botosani was. Hij is het soort speler dat de verdediging van de tegenstander destabiliseert, precies wat we nodig hebben. We hopen dat hij alles geeft voor Rapid, de verwachtingen waarmaakt en ons helpt – Adrian Mutu, Rapid-coach

Foto: facebook.com/FCRapid1923oficial

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *