LAATSTE NIEUWS | Premier stuurt Controlekorps naar CSA Steaua! Marcel Ciolacu vraagt om controles Ghencea stadion management

LAATSTE NIEUWS | Premier stuurt Controlekorps naar CSA Steaua! Marcel Ciolacu vraagt om controles Ghencea stadion management

Een bom in het Roemeense voetbal, met het “Ghencea” stadion in de schijnwerpers, omdat vertegenwoordigers van CSA Steaua het FCSB team van Gigi Becali verhinderden om de derby tegen Dinamo in het Ghencea stadion te spelen.

Bronnen binnen de regering vertelden EXCLUSIVELY voor PROSPORTdat minister-president Marcel Ciolacu vanochtend heeft besloten om het controlekorps naar CSA Steaua te sturen. Volgens regeringsbronnen vraagt de regeringsleider om “bloed”-controles van de manier waarop het Ghencea stadion wordt gerund.

Bovendien heeft de Roemeense premier ook gevraagd om een analyse van de inkomsten uit het beheer van het stadion en de kosten die gemaakt worden voor de exploitatie.

Speciale verslaggevers van PROSPORT hebben ook vernomen dat medewerkers van het Controlekorps van de premier de opdracht hebben gekregen om te analyseren hoe het Ghencea-stadion vanaf begin 2021 tot vandaag is beheerd.

In dit verband heeft Marcel Ciolacu het controleteam opdracht gegeven om bij CSA Steaua alle relevante documenten op te vragen met betrekking tot deze verificatie-actie.

Volgens de wet kan het controlekorps van de premier, als er onregelmatigheden worden gevonden, de zaak doorverwijzen naar de bevoegde onderzoeksinstellingen, namelijk de politie en het Openbaar Ministerie.

Marcel Ciolacu: “Het is normaal om de derby FCSB-Dinamo in het Ghencea stadion te spelen”

De beslissing van Marcel Ciolacu komt nadat vertegenwoordigers van CSA Steaua het FCSB-team van Gigi Becali ervan weerhielden om de derby tegen Dinamo in het Ghencea-stadion te spelen.

Twee weken geleden verklaarde de Roemeense premier, EXCLUSIEF voor PROSPORT, dat de wedstrijd tussen FCSB en Dinamo zal worden gespeeld in de Ghencea Boulevard arena.

“Het is normaal om de derby FCSB-Dinamo in het Ghencea stadion te spelen. Ik wil erbij zijn, zoals ik als kind bij mijn vader was., vertelde de toenmalige premier Marcel Ciolacu PROSPORT.

Behalve dat vertegenwoordigers van CSA Steaua de toegang van FCSB tot de arena blokkeerden en het team van Gigi Becali hinderden door beperkende clausules in het stadioncontract op te nemen.

Hoewel de Ghencea-optie voor de derby FCSB – Dinamo mislukte, was Gigi Becali erop gebrand om de betrokkenheid van de premier in het schandaal op te merken: “Feliciteer Ciolacu, want hij had mannelijkheid! Het publiek van Stele is er, in Drumul Taberei, het zal wedstrijd na wedstrijd vollopen!”


LEES OOK:

Marcel Ciolacu vraagt Wereldbank om hulp om hervormingen NPRR te voltooien

UPDATE | Premier Marcel Ciolacu, ontmoeting met Viktor Orban in Boekarest. “Dit is het begin van een mooie vriendschap”

UPDATE | Marcel Ciolacu roept op tot nieuwe ontslagen in het geval van bejaardentehuizen. Romașcanu wacht ook op het ontslag van Ralucă Turcan. Hoe Turcan reageert

Marcel CIOLACU, over economisch patriottisme: “We hebben ons ook laten inspireren door de acties van de Franse staat”.

FOTO/VIDEO | Marcel Ciolacu, bezoek aan Duitsland. Hoe de premier werd verrast in het vliegtuig en op het vliegveld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *