VIDEO Ciolacu, na onderzoek CSA Steaua: “Het stadion moet een beheersregime krijgen”

VIDEO Ciolacu, na onderzoek CSA Steaua: “Het stadion moet een beheersregime krijgen”

Marcel Ciolacu sprak tijdens een uitzending op Roemenië TV over het CSA Steaua stadionschandaal. Drie weken geleden stuurde de premier het Controlekorps naar CSA Steaua en vroeg om controles op de manier waarop het Ghencea stadion wordt beheerd.

De premier vroeg ook om een analyse van de inkomsten uit het beheer van het stadion en de kosten die gemaakt worden voor de exploitatie.

Hij zegt dat de beslissing over het gebruik van het stadion niet bij de private partijen moet liggen, maar bij de staat, omdat er een wettelijk kader nodig is dat verder gaat dan subjectieve interpretaties.

“Ik zie dat de dingen weer normaal beginnen te worden. Er is een groot verschil. Hoe bijvoorbeeld het Ministerie van Transport het stadion aan Rapid heeft gegeven. Er is er één in administratie en één in gebruik. De overgrote meerderheid heeft de stadions in beheer gegeven. Niemand mag dat beslissen, zelfs de premier niet. Het stadion moet onder bewind worden gesteld,” zei Marcel Ciolacu.

Medewerkers van het Controlekorps van de premier hebben de opdracht gekregen om te analyseren hoe het Ghencea stadion vanaf begin 2021 tot vandaag is beheerd.

De beslissing van Marcel Ciolacu komt op het moment dat vertegenwoordigers van CSA Steaua het FCSB-team van Gigi Becali ervan weerhielden om de derby tegen Dinamo in het Ghencea-stadion te spelen.

Hoewel de Ghencea-optie voor de derby FCSB – Dinamo is mislukt, was Gigi Becali erop gebrand om de betrokkenheid van de premier bij het schandaal op te merken: “Feliciteer Ciolacu, want hij had mannelijkheid! Het publiek van Stele is er, in Drumul Taberei, het zal wedstrijd na wedstrijd vollopen!”.

FOTO – Alexandra Pandrea/Gândul

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *