Super Rally in Timisoara op stedelijk CIRCUIT! Mihai Leu keert terug naar de stad waar hij begon als coureur | FOTO

Super Rally in Timisoara op stedelijk CIRCUIT! Mihai Leu keert terug naar de stad waar hij begon als coureur | FOTO

Mihai Leu, een van de promotors van dit evenement, keert bijna 30 jaar na zijn debuut als coureur in de Banat Rally terug naar Timisoara.

De vierde etappe van het National Super Rally Championship vindt dit weekend voor het eerst plaats in het centrum van Timișoara, op een speciaal ontworpen stedelijk parcours.

In totaal 30 coureurs, waaronder uit België en Frankrijk, zullen zaterdag deelnemen aan de Profi Timisoara Trophy, met de start in de buurt van het Iancu Huniade Square.

Super Rally in Timisoara op stedelijk circuit! Mihai Leu keert terug naar de stad waar hij begon als coureur | FOTO

De wedstrijd begint met de verkenningsheats om 9:00 uur en de twee wedstrijdheats, die de winnaar zullen bepalen, staan gepland om 14:00 uur.

“Ik ben heel blij dat we hier voor het eerst een superrally kunnen rijden. Het publiek in Timisoara wil al een tijdje een motorsport evenement en ik weet zeker dat we morgen steun op het circuit zullen krijgen,” zei Leu, die met een Radical SR8 prototype rijdt..

Fans die op het podium aanwezig zullen zijn, kunnen spectaculaire modellen in actie zien, zoals de Wolf Mistral eenzitter (Costel Cășuneanu), Funyo SP05 (Leo Borlovan), Formule Renault (Didier Balcaen) of KIA Cee’d TCR (Marc Banca). Timisoara heeft ook vertegenwoordigers in de race, naast Borlovan zijn dat Radu Benea (Porsche GT3), Cristi Șugar (Peugeot 208 R2), Sergiu Țîrlă (BMW e36) en Florin Staici (Mitsubishi Evo9).

Dani Oțil, die racet in een Renault Clio Cup4, en Vali Porcișteanu (Mitsubishi Evo) staan ook aan de start.

  • De Profi Timisoara Trophy kan ook beslissend zijn in de strijd om de titel, waar leider Bogdan Duma (Radical SR1) met 61 punten vecht om zijn positie te behouden voor de kampioen van de afgelopen twee jaar, Jerome France (Nova Pro), die 50 punten heeft.

Tot de start van de race kunnen fans de auto’s bewonderen en de coureurs persoonlijk ontmoeten op vrijdagavond vanaf 19.30 uur op de parkeerplaats van Iulius Town Timisoara, waar de feestelijke start zal plaatsvinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *