3×3 basketbal heeft Timisoara vermoord! Schattenjacht en een Olympisch kampioen tussen de reuzen onder de borden | FOTO

Het nationale basketbalcircuit Sport Arena Streetball 3×3 heeft het reguliere seizoen afgesloten met de 5e ronde in Iulius Town in Timișoara. De laatste fases boden dramatische wedstrijden en Olympisch kampioen turnen Simona Amânar beleefde de wedstrijden op volle intensiteit.

Als speciale gast bij de weekendcompetitie verrichtte de legendarische turnster de loting voor de halve finale voor mannen onder-21 en had daarna gemengde emoties in de finale voor vrouwen onder-18.

Basketbal 3×3 verovert Timisoara! Schattenjacht en een Olympisch kampioen tussen de reuzen onder de planken | FOTO

Het thuisteam van Simone Amânar, Farul Constanta, ging het duel aan met de vertegenwoordiger van haar adoptiestad, CSU Poli Agrii Timișoara. Amira Bou Chedid bekroonde haar uitzonderlijke toernooi met een briljante prestatie in de finale, waar ze de beslissende basket maakte voor Farul, eindstand 14-12. Ze werd uitgeroepen tot Horizon Rising Star, de prijs die wordt gegeven aan opkomende spelers op elk Sport Arena Streetball toernooi.

Naast de spectaculaire wedstrijden werd de fanervaring aangevuld door de vele prijswedstrijden, die zowel in de daarvoor bestemde ruimte als op het veld werden gehouden. Meer dan 3.000 toeschouwers waren aanwezig tijdens de twee wedstrijddagen op het evenemententerrein. Ongeacht de leeftijd, van de jongste tot ouders of grootouders, Iulius Town was afgelopen weekend de plek om op het eerste gezicht verliefd te worden op basketbal of om je passie voor de bal en basket op de meest uiteenlopende manieren te ervaren.

Voor twee van de laatste vier finales van de competitie was overtime nodig. De Onder 18 heren kampioenen, Belelele lu Impresar, en de Onder 21 heren kampioenen, Agro Squad, werden beslist na dramatische honkslagen. Robert Papuc sloot de wedstrijd af voor Belelele met drie baskets van achter de arc, waaronder één in overtime, in de 21-19 overwinning op CSU ASE. Dan, in de volgende wedstrijd, bracht Daniel Toma de titel voor de Agro Squad, 20-19 tegen Știința București.

Laureaten: CSM Constanta bij de vrouwen en Știința București bij de mannen.

Het toernooi begon op vrijdagmiddag met een sessie voor 3×3 fans, en had twee volle dagen op zaterdag en zondag. 63 teams namen deel aan de competitie, bijna 250 spelers en meer dan 100 3×3 basketbalwedstrijden, samen met tal van activiteiten voor zowel deelnemers als toeschouwers.

De Nike Treasure Hunt daagde deelnemers uit om verborgen aanwijzingen te vinden in Iulius Gardens in een echte streetball express waar de hoofdprijswinnaar werd beloond met een paar LeBron James basketbalschoenen en de andere vier finalisten die op tijd bij de winkel waren, ontvingen elk een basketbal.

In de Open categorieën werden CSM Constanta in de vrouwendivisie, 21-11 tegen UVT Timisoara, en Știința București in de mannendivisie, 21-13 tegen Agro Squad, zonder al te veel emoties kampioen. Dora Ardelean (CSM) en Vladyslav Frolov (Știința) werden uitgeroepen tot Tissot MVP en werden elk beloond met een Chronos 3×3 horloge, aangeboden door Albini Prassa.

Sport Arena Streetball 3×3 Nationaal Basketball Circuit wordt dit jaar afgesloten in Constanța met het eindtoernooi, waaraan teams zullen deelnemen die bestaan uit de beste spelers volgens de individuele ranglijsten in elke categorie.