U Cluj heeft Toni Petrea ontslagen en onmiddellijk Ioan Sabau geïnstalleerd als coach! De “Mozzie”, geweldig salaris

U Cluj heeft Toni Petrea ontslagen en onmiddellijk Ioan Sabau geïnstalleerd als coach! De “Mozzie”, geweldig salaris

Universitatea Cluj ontsloeg coach Anton Petrea en installeerde kort daarna Ioan Sabău als coach.

“Onze club wil Anton Petrea en zijn staf, bestaande uit Cristian Țermure (assistent-trainer), Vasile Gheorghe (fysieke trainer) en Dumitru Hotoboc (keeperstrainer) bedanken voor hun werk bij ‘U’. We wensen hen het allerbeste in hun carrière!” staat te lezen in het persbericht van de club.

Petrea kwam in juni bij de club uit Cluj en verliet de ploeg na zes wedstrijden met één overwinning, drie gelijke spelen en twee nederlagen.

U Cluj ontsloeg Toni Petrea en installeerde onmiddellijk Ioan Sabău als coach!

U Cluj staat 12e in de Superliga en de scheiding komt nadat U Cluj de derby tegen CFR verloor met 3-4.

Een uur na het vertrek van Toni Petrea kwam de aankondiging van de installatie van de nieuwe coach van de “roodkapjes”, Ioan Ovidiu Sabău. “Onze club heeft een overeenkomst bereikt met Ioan Ovidiu Sabău, die terugkeert naar de technische bank van Universității Cluj. Hij zal het team maandag leiden in de wedstrijd tegen FC Hermannstadt in de zevende ronde van de Superliga. We heten hem welkom en wensen hem veel succes in dit nieuwe hoofdstuk bij U!”, kondigde U Cluj aan.

De collega’s van ProSport wijzen erop dat Ioan Sabău de best betaalde coach in de Superliga is geworden: “De zaken zijn weer gelinkt om twee belangrijke redenen: de sterke steun die Sabău geniet van de supporters en de zeer nauwe relatie met burgemeester Emil Boc. Bronnen dicht bij de onderhandelingen geven aan dat de partijen een akkoord hebben bereikt onder absoluut spectaculaire voorwaarden: Sabău krijgt 35.000 euro per maand betaald, samen met zijn personeel, dat wil zeggen nog twee mensen, waaronder “tweede” Sandu Tăbârcă. Het aandeel van “Motito” zou ongeveer 27.000 euro zijn”.

Tot nu toe was de top van best betaalde coaches in ons kampioenschap:

1. Laurențiu Reghecampf (CSU Craiova) 20.000 euro

2. Andrea Mandorlini (CFR Cluj) 18.000 euro

3. Cristiano Bergodi (Rapid) €15.000

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *