Dinamo heeft de Roemeense Supercup bij het mannen handbal gewonnen! Wat gebeurt er dit weekend bij de meisjes: CSM Boekarest of Rapid?

Dinamo heeft de Roemeense Supercup bij het mannen handbal gewonnen! Wat gebeurt er dit weekend bij de meisjes: CSM Boekarest of Rapid?

De Roemeense Supercup, de eerste Final Four in vrouwenhandbal, wordt op 26 en 27 augustus gespeeld in de Polivalenta in Pitesti, kort voor de start van de binnenlandse competities in de Liga Florilor.

De vier teams die zijn aangewezen om in deze competitie te spelen zijn: CSM București (Roemeens kampioen, seizoen 2022-2023), CSM Târgu Jiu (Roemeens bekerfinalist), CS Rapid București (runner-up 2022-2023 seizoen) en HC Dunărea Brăila (bronzen medaillewinnaar in de Roemeense beker).

Hoe ziet het competitieprogramma eruit?

Dinamo heeft de Roemeense Supercup bij het mannenhandbal gewonnen! Wat gebeurt er dit weekend bij de meisjes: CSM Boekarest of Rapid?

zaterdag 26.08.2023

15.00 – CSM BUCUREȘTI – CSM TG. JIU

17.30 – DUNĂREA BRĂILA – RAPID BUCUREȘTI

zondag 27.08.2023

15.00 – KLEINE FINALE

17.30 – GROTE FINALE

De winnaar van de trofee in 2022 was CSM Boekarest, dat CS Rapid Boekarest versloeg met een score van 28-26.

Dinamo București won zondag in eigen hal zijn zesde Roemeense Super Cup-trofee na het verslaan van Roemeens bekerwinnaar CSM Constanta in de finale van het Final Four-toernooi.

In de kleine finale, Minaur Baia Mare – CSU Suceava, na overtime, score 47-43 (20-21, 38-38).

“We zijn klaar voor het weekend, we gaan onze training afmaken. We hebben een goede week gehad, we gaan erheen om te winnen. We kennen de tegenstander, we hebben net tegen ze gespeeld, maar nu wordt het een andere wedstrijd. We zijn er klaar voor, we kijken ernaar uit om te spelen met een trofee op tafel, niet alleen vriendschappelijke wedstrijden. Nu wordt het veel intensiever. Het is de Supercup, iedereen wil die trofee in handen krijgen. Het wordt een echt spektakel, ik denk dat veel mensen zitten te wachten om een handbalwedstrijd te zien. Twee wedstrijden in twee dagen spelen is vermoeiend voor iedereen, zeker voor het begin van het seizoen.

Als Deense coach ben ik blij met de training, we hebben veel geleerd over ons spel, waar verbeteringen nodig zijn. We hebben topteams ontmoet in vriendschappelijke wedstrijden die onze zwakke punten lieten zien. We hebben de tijd om daaraan te werken. Waar ik niet tevreden over ben, is het gebrek aan consistentie in het spel. We spelen heel goed tot op een bepaald moment en dan storten we in. Dat klopt niet. We spelen 40-45 minuten goed en dan verpesten we alles wat we goed deden. Maar daar werken we aan. Ik ben tevreden met het niveau van het team op dit moment, daar moeten we alleen nog aan werken,” zei Kim Rasmussen, coach van Rapid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *