De atleet die de categorie plus 100 kilo aanvecht omdat hij diëten haat

De atleet die de categorie plus 100 kilo aanvecht omdat hij diëten haat

Europees Kampioenschap gouden medaillewinnaar Darius Georgescu is een van de gelukkigste judoka. Terwijl zijn leeftijdsgenoten er hard aan trekken om in de categorie te komen in de aanloop naar de Europese Kampioenschappen in Den Haag, zit hij niet in dezelfde situatie. Hij koos voor de zwaargewichtcategorie omdat hij van eten houdt en een hekel heeft aan diëten.

Na zijn terugkeer met een gouden medaille van de European Cup in Malaga bereidt Darius Georgescu (18) zich voor op de Europese Junioren Kampioenschappen in Den Haag, die gepland staan voor 7-10 september.

De atleet heeft geen dieetstress in aanloop naar deze wedstrijd. Hij is de enige in de groep die niet hoeft af te vallen!

De atleet die vecht in de 100-pond plus categorie omdat hij een hekel heeft aan diëten

“Ik hoef niets op te geven. Ik zit in de +100 kg categorie, ik hoef niet af te vallen, daarom heb ik voor deze categorie gekozen. Ik heb geluk,” zei Darius Georgescu, lid van het Roemeense junior nationale judoteam.

Ook al kan hij zich veroorloven om alles te eten, voor wedstrijden is de atleet erg voorzichtig: “Ik hou ook van snoep, en ik hou ook van eten, maar voor de wedstrijd houd ik me een maand lang aan een bepaald dieet, zodat ik me niet slecht voel op de wedstrijd”.

Zijn moeder, een wedstrijdzwemster

Darius begon op tienjarige leeftijd met judo: “Ik koos voor deze contactsport onder leiding van mijn stiefvader, die pas kort geleden in mijn leven kwam en me naar het goede leidde.”

De jonge atleet komt uit een familie van atleten. Zijn moeder, Nicoleta Aurora Stana, was een wedstrijdzwemster en medaillewinnares op de 400 m gemengd op internationale wedstrijden: “Voordat ik ging judoën, zwom ik 7 jaar dankzij mijn moeder en tegelijkertijd deed ik aan polo”.

Trainen in 38 graden Celsius

Atleten van het nationale junior judoteam trainen in Izvorani voor de Europese kampioenschappen in Den Haag van 7-9 september.

De jongeren trainen twee keer per dag in warm weer. “Het is best zwaar, maar het is alle opofferingen waard als ik weet waarvoor ik train. Ik heb een goede kans om met een medaille terug te komen, want ik heb tegen de meeste tegenstanders gevochten die ik op de Europese Spelen zal ontmoeten en ik heb ze verslagen,” zei Darius.

Roemenië gaat met 7 atleten naar de Europese Junioren Kampioenschappen in Den Haag. Dat zijn: Andrei Anghel, 60 kg, Flavius Lungu, 66 kg, Ioan Dtzitzac, 73 kg, Rareș Arsenie, 90 kg, Alexandu Sibișan, 90 kg, Bogdan Petre, 100 kg en Darius Georgescu, +100 kg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *