Wat de Roemeense voetbalbazen van het nationale team verwachten in de wedstrijden tegen Israël en Kosovo

Wat de Roemeense voetbalbazen van het nationale team verwachten in de wedstrijden tegen Israël en Kosovo

FRF-voorzitter Razvan Burleanu heeft aangekondigd dat het doel van de nationale ploeg voor de wedstrijden tegen Israël en Kosovo is om zes punten te halen. De wedstrijden in september vinden plaats in Boekarest in de voorrondes van EURO 2024.

“Mijn verwachtingen zijn dat we aan het einde van de twee wedstrijden, tegen Israël en Kosovo, onze kwalificatieplaats voor EURO kunnen consolideren, de positieve vorm die we in maart en juni hebben laten zien kunnen voortzetten en uiteindelijk onze droom om naar EURO 2024 te gaan kunnen waarmaken. Het doel is om zes punten te halen,” zei Burleanu.

Tot nu toe zijn er meer dan 25.000 kaarten verkocht voor de wedstrijd tegen Israël. “We bevestigen dat we momenteel meer dan 25.000 toeschouwers hebben voor de wedstrijd tegen Israël, de tweede ring is geopend in de National Arena, we zullen waarschijnlijk de 40-45.000 toeschouwers overschrijden,” voegde de FRF-voorzitter eraan toe.

Wat de Roemeense voetbalbazen hebben vastgesteld voor het nationale team in de wedstrijden tegen Israël en Kosovo

Roemenië speelt op 9 september tegen Israël en op 12 september tegen Kosovo.

De wedstrijden worden gespeeld in de Arena Națională in de voorrondes van EURO 2024. Het nationale team van de “ticolor” staat op de tweede plaats in Groep I.

“Vanuit financieel oogpunt voor de FRF betekent kwalificatie voor een eindtoernooi niet veel, een ander aspect is veel belangrijker, de emotie die je creëert rond voetbal, en het nationale team lijkt dit potentieel te hebben om het Roemeense voetbal te trekken. We hadden graag gezien dat de clubteams zich hadden gekwalificeerd voor de groepen van de Europese bekers, en niet alleen in de Conference League, maar ook in de Champions League en Europa League, om echt te kunnen profiteren van de kern van spelers van deze teams”, kondigde Burleanu ook aan.

De persoon aan wie deze droom van kwalificatie is toevertrouwd, coach Edward Iordănescu, is optimistisch. Daarom ben ik ook optimistisch over september. Er zullen twee belangrijke wedstrijden zijn, maar niet beslissend, en als we erin slagen dit moment intelligent te beheren, zullen onze kansen zeker toenemen – Răzvan Burleanu, FRF voorzitter

UEFA kent 9 miljoen euro toe aan bonden voor kwalificatie EURO 2024.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *