SCANDAL bij het eSports-kampioenschap van Iasi. Rusland mag onder eigen vlag spelen, Oekraïne trok zich terug uit protest

SCANDAL bij het eSports-kampioenschap van Iasi. Rusland mag onder eigen vlag spelen, Oekraïne trok zich terug uit protest

Het wereldkampioenschap computerspellen dat deze dagen in Iași werd gehouden, eindigde in een schandaal. De Oekraïense vertegenwoordigers in de CS:GO competitie trokken zich uit protest terug na een stemming van de Algemene Vergadering van de Internationale eSports Federatie die Rusland bevoordeelde.

De vergadering van de Algemene Vergadering van de IESF vond onlangs plaats in Iasi.

Naast de kwartfinale tussen Roemenië en Zweden (16:30 uur) stond vrijdag ook de wedstrijd tussen Servië en Oekraïne op het programma, ook in dezelfde fase van het mannen CS:GO World Esports Championship in Iasi.

Oekraïne trok zich echter terug uit protest tegen de uitslag van de stemming over de motie die was ingediend door de Russische Esports Federatie tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de International Esports Federation (IESF) in Iasi op 28 augustus. Het onderwerp van de motie? “Het opheffen van de sanctie voor atleten uit Rusland om onder hun vlag en volkslied te spelen op toekomstige IESF Competities.“, is het bericht van de organisatoren gepost op Facebook.

70 leden mochten stemmen en het resultaat was als volgt: 13 stemmen – tegen, 32 – voor en 25 – onthoudingen. De Oekraïense Esports Federatie accepteerde de uitslag van de stemming niet en besloot haar team terug te trekken uit de competitie.

“Servië kwalificeert zich dus zonder wedstrijd in de halve finales en wacht op zijn tegenstander die zal worden gekozen tussen Roemenië en Zweden, een wedstrijd die gepland staat in Palas Garden vanaf 16:30 uur. De weersvoorspelling is gunstig voor de toeschouwers, en als ze zelfs bij meer dan 40 graden Celsius uitzinnig juichten voor Roemenië, wordt duidelijk hoe moeilijk het zal zijn om een lege stoel te vinden voor de wedstrijd tegen Zweden.

In de andere halve finale ontmoeten Duitsland (winnaar van Groep A, waar Roemenië als 2e eindigde) en Oezbekistan (winnaar van Groep B) elkaar. Zweden is de winnaar van Groep C, alle drie de teams zijn tot nu toe ongeslagen op dit WK!”, aldus de Facebook-post.

Vasile Cotiugă, een universiteitsprofessor uit Iasi, bekritiseerde deze beslissing en eiste uitleg van burgemeester Mihai Chirica.

“Hier is hoe onder Chirica’s marionet, met de kussen van Juravle, de mensen van Iasi de promotors van de Russen worden!!! Schande! Deze maskerade van pro-Russische kampioenschappen is onaanvaardbaar! Stop de maskerade! Mihai Chirica, je moet je publiekelijk verantwoorden voor deze belediging van het Oekraïense volk dat sterft onder Russische bommen!”, zei Vasile Cotiugă.

Foto bron: Digitale troon – WEC 2023 Iasi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *