Wat Camelia Potec doet in de rol van moeder! “Elke dag is het een andere prinses”

Wat Camelia Potec doet in de rol van moeder! “Elke dag is het een andere prinses”

Nog maar vijf jaar oud doet de dochter van de Olympisch kampioene van 2004 haar moeder in alles na. Camelia Potec, Olympisch kampioen van 2004 in Athene en huidig manager van de Roemeense zwem- en moderne vijfkampfederatie, is ook een gelukkige moeder. Ze is zeven maanden zwanger en weet dat ze het heel goed zal doen met haar pasgeborene, want ze is al “gestreken” in het ouderschap door haar dochter Caelia-Ioana.

Ze wordt 5 in september en haar moeder zegt dat ze haar heeft opgevoed om te leren onafhankelijk te zijn. Zoals elk meisje van haar leeftijd heeft ze een passie voor prinsessen en boeken.

“Ik heb haar helemaal nergens toe gedwongen, al het speelgoed, de meeste kleren, alle boeken heeft ze zelf uitgezocht, ik heb haar geleerd om zo te zijn, onafhankelijker. Dat betekent niet dat ik absoluut alles voor haar koop wat ze wil, we hebben een limiet, we hebben een bepaald budget. Ze houdt van boeken en nu zijn we verliefd op alles wat met prinsessen te maken heeft. Iets anders dat niet van mij kwam: we moeten altijd rokjes aan, we moeten altijd make-up op, we moeten altijd hakken hebben, en ik vermijd dit thuis te doen, omdat ze dat ook wil: en hakken en make-up en aangekleed zijn, want nu is ze elke dag een andere prinses”, zei Camelia Potec, voorzitter van de FRNPM.

Wat Camelia Potec doet als moeder

Overigens zijn hakken een echte passie voor de kleine. Daarom verlaat Camelia Potec het huis in haar sportschoenen en kleedt ze zich om in de auto, waar ze niet gezien kan worden door de kleine meid.

“Ze wandelt met mijn ouders, ze begint langzaam haar hakken aan te trekken. Daarom ga ik, als ik een evenement heb of naar kantoor ga, altijd weg met mijn schoenen zonder hakken, want die dag wil ze hakken dragen en dat is gevaarlijk. Ik heb ze niet gekocht, maar ze weet waar ik ze bewaar, dus het is geen probleem voor haar,” voegde Potec eraan toe.

Caelia-Ioana is al begonnen met zwemmen

Als dochter van een Olympisch zwemkampioen heeft het kleine meisje ook haar liefde voor water van haar moeder geërfd: “Ze gaat zwemmen met de kleuterschool, nadat ik geprobeerd had haar te leren zwemmen, want ze gaat met me mee het zwembad in, maar ze luistert niet naar me. Ik heb mijn strategie veranderd. Nu laat ik haar alleen gaan. Natuurlijk kan ik niet uit de buurt van het zwembad blijven, maar zolang ze me daar niet ziet is ze heel gehoorzaam. Als ik zou komen opdagen, zou er zeker iets veranderen, zou ze zich meer op haar gemak voelen, zou ze naar me toe willen komen, om me te laten zien dat ze op de juffrouw of de coach hetzelfde reageert als op mij, maar ik heb haar gezegd: zodra ze leert zwemmen, dan ga ik weer met haar het zwembad in, tot die tijd ga ik er niet in. En op de een of andere manier lijdt ze daar een beetje onder, en ik zag haar ambitieus, dat ze wil leren zwemmen.”

Hoewel ze geschiedenis schreef in de vrije slag, begon Camelia Potec haar reeks prestaties op FOTE in 1995, waar ze tweevoudig kampioen werd in de rugslag. Nu heeft ze ontdekt dat haar kleine meisje nog steeds liever rugslag zwemt: “Ik was vroeger een spacer, ik merkte dat mijn dochter ook de neiging had om meer rugslag te zwemmen. We wonnen onze eerste medailles in de rugslag, maar ik ben blij dat ik het proces heb veranderd omdat het me meer plezier en voldoening gaf. Het was een keuze die ik moest maken vanwege gezondheidsproblemen, problemen met de linkerschouder. Het was een moeilijke beslissing, want ik had de keuze om het proces te veranderen of het zwemmen op te geven.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *