Duel met Kroatië, in Varna, in de FINAL EIGHTEEN op het Europees Kampioenschap Volleybal voor Mannen! Het Europese forum heeft de datum van de wedstrijd gewijzigd

Duel met Kroatië, in Varna, in de FINAL EIGHTEEN op het Europees Kampioenschap Volleybal voor Mannen! Het Europese forum heeft de datum van de wedstrijd gewijzigd

De Europese Volleybal Confederatie (CEV) heeft de datum van de wedstrijd tussen Roemenië en Kroatië in de ronde van 16 van het Europees Kampioenschap volleybal voor mannen gewijzigd.

De wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 8 september om 17:30 uur in plaats van zaterdag 9 september.

De CEV heeft de wedstrijden in 8 gewijzigd in 9. Ook op de 8e wordt Frankrijk-Bulgarije gespeeld, en de andere twee wedstrijden van de ronde van 16, die oorspronkelijk op de 8e stonden gepland, zijn nu gepland op 9 september: Oekraïne-Portugal en Slovenië-Turkije.

Duel met Kroatië in Varna in de OPTIMES van de Europese volleybalfinale voor mannen! Het Europese forum heeft de datum van de wedstrijd gewijzigd

De Tricolores eindigden groep D op de 3e plaats en volgens de regels zullen ze de 2e plaats in groep B, Kroatië, ontmoeten bij de laatste 16. Dinsdag was het einde van de wedstrijden in deze groep, gedomineerd door Slovenië, ongeslagen (15 punten), en gevolgd door Kroatië (8), Oekraïne (6), Bulgarije (6).

Resultaten van Roemenië in Groep D: 0-3 Portugal, 2-3 Israël, 3-2 Turkije, 3-1 Griekenland en 3-1 tegen Olympisch kampioen Frankrijk voor 3e plaats (9 punten). Uit de groep plaatsten Frankrijk (12), Portugal (9) en Turkije (8) zich ook voor de laatste 16.

  • Het Europees Kampioenschap vindt plaats in Israël, Italië, Bulgarije, Noord-Macedonië van 28 augustus tot 16 september.

Roemenië werd 21e op het vorige Europees Kampioenschap in 2019. Het palmares van de driekleur omvat een Europese titel in 1963, twee zilveren medailles (1955, 1958) en twee bronzen medailles (1971, 1977).

Het Europees Kampioenschap van 2023 is nu in zijn 33e jaar. De continentale titel is in handen van Italië, dat hun 7e continentale titel won na de finale van 2021 tegen Slovenië, 3-2.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *