De halve finales van de wereldbeker BASKETBALL voor mannen zijn bekend! Twee teams uit Europa hebben deze fase van de competitie bereikt

De halve finales van de wereldbeker BASKETBALL voor mannen zijn bekend! Twee teams uit Europa hebben deze fase van de competitie bereikt

Servië-Canada en USA-Duitsland zijn de halve finales van de FIBA World Cup, met de wedstrijden die zijn vastgesteld na de resultaten van woensdag in de laatste twee kwartfinales van de competitie.

De Mannschaft, die derde eindigde op EURO 2022, speelt vrijdag hun eerste halve finale sinds 2002, toen ze brons wonnen.

Letland, dat voor het eerst meedoet aan het toernooi, kwam heel dicht bij een nieuwe prestatie. Letland, dat voor het eerst sinds 2017 meedoet aan een internationale wedstrijd, wordt gecoacht door de Italiaan Luca Banchi.

We kennen de halve finales van het WK basketbal voor mannen! Twee teams uit Europa hebben deze fase van de competitie bereikt

Servië versloeg Litouwen met 87-58 en de VS versloeg Italië met 100-63. Duitsland ging door naar de halve finales ten koste van Letland, 81-79 (36-34), terwijl Canada Slovenië met 100-89 (50-50) versloeg.

Servië heeft 2 wereldtitels in mannenbasketbal uit vijf optredens tot nu toe: gewonnen in 1998 en 2002, met een 2e plaats in 2014.

De medaillefinales vinden plaats op 10 september. De teams die in de FIBA Wereldbekerfinale spelen, worden rechtstreeks gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs.

In 2019 werd de wereldtitel gewonnen door Spanje na de finale tegen Argentinië (95-75). In de editie van 2023 staat Spanje op de 9e plaats en plaatste finalist Argentinië zich niet voor het eindtoernooi.

Foto bron: Twitter / FIBA WK Basketbal 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *