VIDEO | Victor Ponta: “Roemenië had de wedstrijd met 3-0 verloren als de Kosovaarse spelers niet waren teruggekeerd op het veld”

VIDEO | Victor Ponta: “Roemenië had de wedstrijd met 3-0 verloren als de Kosovaarse spelers niet waren teruggekeerd op het veld”

Victor Ponta, voormalig premier van Roemenië, was te gast bij Marius Tucă in een live-uitzending van Gândul. Hij gelooft dat Roemenië de wedstrijd met 3-0 verloren zou hebben als de Kosovaarse spelers niet op het veld waren teruggekeerd. Bekijk de volledige uitzending van Marius Tucă hier

“Het is maar goed dat de wedstrijd goed is afgelopen, want ik zat gisteravond daardoor in de problemen. Roemenië erkende Kosovo niet, maar de Roemeense voetbalbond besloot dat de wedstrijd gespeeld moest worden. Ik geef toe dat ik een hekel heb aan iedereen die politiek bedrijft in de sport. De jongens hadden gisteravond een poster met Bessarabië is Roemenië. Heel mooi, niet eens een belediging voor iemand.

Hieronder hebben ze nog een spandoek opgehangen en de Kosovo-spelers boos gemaakt. Het punt is dit, we zouden sowieso slecht uitkomen als de wedstrijd niet doorging. Roemenië zou de wedstrijd met 3-0 hebben verloren als de Kosovo-spelers niet op het veld waren teruggekeerd. Ik kan je garanderen, zonder veel verstand van voetbal te hebben, dat we een pak slaag zouden hebben gekregen.

Goed dat de gendarmes het spandoek uit het stadion hebben gehaald. Hoewel ik heel veel van Servië hou, begrijp ik veel van wat er aan de hand is. Het is goed dat ze het spandoek hebben weggehaald, we hebben de wedstrijd gewonnen en politiek is politiek. Als je in de sport met politiek knoeit, komt dat slecht uit.

Hoewel ik eerlijk gezegd blij ben dat Roemenië heeft gewonnen. Ik denk dat we geluk hebben gehad. Servië is een erg populair land in Roemenië”, zei Victor Ponta in de Marius Tucă Show.

De wedstrijd Roemenië-Kosovo werd onderbroken na het tonen van een spandoek met de tekst “Kosovo is Servië”, en de gendarmerie van Boekarest heeft tot nu toe 458 supporters geïdentificeerd uit de groep die leidde tot de onderbreking van de EURO 2024-kwalificatiewedstrijd.

Er zijn ook zaken aangespannen tegen drie fans die de regeling voor explosief materiaal zouden hebben overtreden. Er werden ook 17 boetes van 8.000 lei uitgedeeld.

De gendarmerie van de hoofdstad heeft ook de procedure gespecificeerd met betrekking tot de fans die aanwezig waren in het grasveld bij de wedstrijd Roemenië – Kosovo, 2-0, de wedstrijd werd ongeveer een uur stilgelegd.

Je kunt de uitzending bekijken op mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, op de Facebookpagina’s Marius Tucă en Gândul, en op het YouTube-kanaal van Gândul. “Keep it close!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *