COSR-voorzitter over de schorsing van Simone Halep! Zal de Roemeense spelen of niet? “Het is aan haar”

COSR-voorzitter over de schorsing van Simone Halep! Zal de Roemeense spelen of niet? “Het is aan haar”

De voorzitter van het Roemeens Olympisch en Sportcomité, Mihai Covaliu, heeft zich uitgesproken over de schorsing die Simona Halep kreeg en of haar carrière in gevaar is.

Halep is voor vier jaar geschorst wegens doping, zo heeft het International Tennis Integrity Agency bekendgemaakt.

Simona zou twee overtredingen hebben begaan van het Tennis Anti-Doping Program.

COSR-voorzitter over de schorsing van Simona Halep! “Het is aan haar of ze terugkeert op de baan”

Simona testte positief bij een dopingtest op de US Open van 2022. Ze zou roxadustat gebruikt hebben. Daarna werden er problemen gevonden in haar biologische paspoort.

De Roemeense gaat in beroep bij het Hof van Arbitrage voor de Sport.

“Simone’s strijd is een zware strijd na de schorsing die ze kreeg. Het is nu een moeilijke tijd voor haar. Tegen de beslissing van de ITIA om haar voor vier jaar te schorsen kan beroep worden aangetekend bij het CAS. Simona heeft ook aangekondigd dat ze dat zal doen. Maar gezien eerdere zaken is het beste wat haar kan overkomen een strafvermindering. Haar sportcarrière heeft echter nog veel te lijden en het is in de eerste plaats aan haar of ze weer terugkeert op de baan. We willen haar terugzien op de tennisbaan waar ze geschiedenis schreef,” vertelde Mihai Covaliu aan Agerpres.

Het is bekend dat de wereldsport al lang een nultolerantie voor doping hanteert. Naast de straf blijft de strijd voor moraliteit, de moeilijkste om te winnen en te behouden. Ik weet dat Simona tot het einde zal vechten – Mihai Covaliu, voorzitter van het Roemeens Olympisch en Sportcomité

De vakbond van professionele tennissers, PTPA, steunt Simona Halep in haar beroep tegen haar schorsing van vier jaar. “De PTPA is volledig toegewijd om haar te steunen in haar toekomstige beroepsprocedures, net als alle spelers die hulp nodig hebben. Zoals we hebben aangegeven in de PTPA-principes, zullen we blijven pleiten voor snellere rechtszaken ten gunste van iedereen”, staat in het PTPA-bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *