De vijfde STAGE van het Nationaal Super Rally Kampioenschap vindt plaats in Craiova! Wie strijden er om de titel en wie zenden uit op TV

De vijfde STAGE van het Nationaal Super Rally Kampioenschap vindt plaats in Craiova! Wie strijden er om de titel en wie zenden uit op TV

Het Nationaal Super Rally Kampioenschap is de enige motorsportcompetitie in Roemenië die uitsluitend verreden wordt op stedelijke routes in stadscentra en trekt duizenden toeschouwers naar elke etappe.

De volgende wedstrijd is in Banie. Meer dan 20 coureurs die verschillende takken van motorsport vertegenwoordigen, zullen eind deze week in Craiova de strijd met elkaar aangaan, op het stratencircuit in de vijfde ronde van het seizoen 2023 van het Nationaal Super Rallykampioenschap.

Net als in voorgaande edities wordt Bănia een mijlpaal in de strijd om de titel, waar dit jaar de Fransman Jerome France (Nova Proto) in duel gaat met Bogdan Duma (Radical SR). Bovendien hebben de twee de afgelopen twee jaar overwinningen gedeeld in Craiova.

De vijfde STAGE van het Nationaal Super Rally Kampioenschap vindt plaats in Craiova! Wie strijden er om de titel

De wedstrijd op zaterdag zal beslissend zijn voor het podium, want Aurelian Andronache, Costel Cășuneanu, Istvan Beko en de Belg Didier Balcaen willen bij de laatste prijsuitreiking in de top 3 staan.

Fans krijgen een eerste kans om de rijders en hun auto’s te ontmoeten op vrijdagavond, vanaf 19:00 uur, wanneer de officiële presentatie van Craiova Super Rally zal plaatsvinden voor het hoofdkwartier van de prefectuur.

Onder de raceauto’s die te bewonderen zijn op het evenement waar het stadhuis en de gemeenteraad van Craiova de belangrijkste partners zijn, bevinden zich de Formule Renault, Porsche GT3 Cup, Audi R8, KIA CeeD TR of een Wolf F1 Mistral eenzitter.

Wat Mihai Leu zegt over de wedstrijd

Mihai Leu, die tot nu toe bij alle edities aanwezig was en ook de promotor van het kampioenschap is, kondigt aan dat het duel tussen de krachtpaarden ook dit jaar intens zal zijn.

“Elke keer is hier alles beslist door seconden en ik ben ervan overtuigd dat het deze keer hetzelfde zal zijn. In de strijd om de top is de strijd meer omstreden dan ooit en ik ben ervan overtuigd dat elke coureur vastberaden naar Craiova komt”, aldus Leu, die zaterdag rijdt met een Radical SR8 tweepost-prototype.

Het wedstrijdparcours wordt uitgezet in de universitaire passage en het servicepark, waar ook het publiek toegang toe heeft, ligt aan de Alexandru Ioan Cuza Boulevard, vanwaar ook de start zal plaatsvinden, dus vanaf vrijdag zullen er ook verkeersbeperkingen zijn.

  • De wedstrijd begint zaterdag om 09:00 uur met de verkenning en de twee heats zullen vanaf 13:30 uur live te volgen zijn op de kanalen van Prima Sport.

Het Nationaal Super Rally Kampioenschap powered by Superbet heeft dit jaar Mangalia, Alba Iulia, Deva en Timisoara bereikt, en na Craiova zal de finale plaatsvinden in Boekarest op 6 en 7 oktober.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *