Roemenië is verslagen door Duitsland in de finale van het Europees Kampioenschap Tafeltennis. “Tricolorele” komen thuis met zilveren medaille

Roemenië is verslagen door Duitsland in de finale van het Europees Kampioenschap Tafeltennis. “Tricolorele” komen thuis met zilveren medaille

Het Roemeense vrouwenteam voor tafeltennis is zondag met 3-0 verslagen door Duitsland in de finale van het Europees Kampioenschap in Malmö.

Het nationale team won ook zilver in 2021 in Cluj-Napoca. Duitsland won continentaal goud en kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen in Parijs.

Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Elena Zaharia en coaches Viorel Filimon, Mihaela Șteff hielden de Roemeense ploeg in de continentale top.

“Elizabeta Samara, Bernadette Szocs en Andreea Dragoman lieten ons dromen om de Europese titel terug te geven aan Roemenië”

“Ondanks de score van de finale, Roemenië – Duitsland 0-3, hebben de tricolore vrouwen gevochten, ons nieuwe momenten van trots en kwaliteit tafeltennis gegeven in Malmo Arena, waar ze naar de tweede trede van het podium klommen, aan het einde van de dagen waarin ze geleidelijk van de groepen naar de laatste act opklommen.

Elizabeta Samara, Bernadette Szocs en Andreea Dragoman lieten ons dromen van het teruggeven van de Europese titel aan Roemenië, maar de sleutelmomenten en het laatste woord behoorden toe aan de tegenstanders,” merkt FR Table Tennis op via sociale media, volgens News.ro.

Roemenië - Duitsland 0-3, in de Europese tafeltennisfinale / Foto bron: Facebook
Roemenië – Duitsland 0-3, in de Europese tafeltennisfinale / Foto bron: Facebook

Roemenië – Duitsland 0-3 finale

  • Elizabeta Samara – Xiaona Shan 0-3 (6-11, 8-11, 8-11)
  • Bernadette Szocs – Ying Han 1-3 (16-14, 8-11, 8-11, 10-12)
  • Andreea Dragoman – Nina Mittelham 2-3 (11-5, 9-11, 11-8, 6-11, 10-12)

Op het Europees Kampioenschap in Malmo versloeg Roemenië Slovenië en Kroatië met 3-0 in de groepen, Servië met 3-1 in de ronde van 16, Spanje met 3-2 in de kwartfinale en Frankrijk met 3-1 in de halve finale.

We raden ook aan om te lezen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *