CFR Cluj, een HARDE overwinning tegen Petrolul in Superliga! De gasten verwijten scheidsrechter Istvan Kovacs

CFR Cluj versloeg Petrolul Ploiesti maandagavond thuis met 1-0 in een wedstrijd van de 9e ronde van de Superliga.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door de Congolees Durel Avounou (12). De ploeg uit Gruia staat nu op de 2e plaats in de Superliga.

CFR CLUJ-coach Andrea Mandorlini werd in de 59e minuut van het veld gestuurd nadat hij binnen een paar seconden twee gele kaarten had gekregen.

CFR Cluj, een HARDE overwinning tegen Petrolul! De gasten verwijten scheidsrechter Istvan Kovacs

Italiaans bleef schieten op de arbiters, ook op de persconferentie.

“Die scheidsrechter was respectloos tegenover Hagi, Gică Popescu, ik heb nog nooit zo’n penalty gezien.

Tot nu toe zijn we tevreden, maar tot nu toe wordt het verschil in het klassement gemaakt door twee niet-bestaande straffen, ontvangen door FCSB, bij ons en bij Farul. Ik ben erg tevreden, we hebben opoffering en verantwoordelijkheid getoond. Ik ben tevreden dat we geen doelpunt hebben tegen gekregen”, zei Andrea Mandorlini na afloop van de wedstrijd CFR – Petrolul 1-0.

Welke fases betwistte Petrolul

• – 32e minuut – PENALTY – contact tussen Alexandru Musi en doelman Sava, maar scheidsrechter Istvan Kovacs kende de kick niet toe vanaf 11 meter.
  • – 48e minuut – FOUT – na een corner uitgevoerd door het team van Prahoven, had Ajeti een extreem harde ingreep met zijn hak op Pedro Justiniano, precies in het strafschopgebied van Ardennes.

“Het doet ons pijn om bestolen te worden. We wisten vanaf het moment dat we erachter kwamen wie ons aanviel, dat je zulke fouten niet mag maken. Daarom wordt Kovacs vervloekt in Ploiesti en wordt Hațegan met bloemen ontvangen. We zouden willen dat de heer Kovacs zou stoppen met ons te arbitreren.

Jullie maken een hele stad belachelijk. CFR had dat niet nodig. Er was een penalty op Musi en Pedro.

Het is duidelijk, zoiets kun je niet niet geven… Penalty. We komen op de dag van de wedstrijd, de score is hoe dan ook gelijk en dat is het,” zei Petrolul’s sportdirecteur Claudiy Tudor.

“We willen beter zijn dan vorig seizoen, dat betekent een betere ranking. Natuurlijk is de Roemeense beker ook een doel. We moeten gemotiveerd blijven en met de spirit die we vanavond hadden.

Ik feliciteer het team met hun vastberadenheid en het feit dat de spelers er tot de laatste minuut in geloofden”, zei coach Florin Pârvu in het flash-interview na de wedstrijd.

• Poli Iasi eindigde maandag thuis in een 1-1 gelijkspel tegen FC Botosani in de negende ronde van de Superleague.