Wie is Alexandru Pădurariu, de 15-jarige winnaar van de driftetappes in de Street-klasse?

In het weekend “Champions are on the track, not on the roads”, de wedstrijd die de vierde ronde van het Nationaal Drift Kampioenschap in de Street klasse organiseerde, maar ook een evenement gewijd aan amateurs, aan het begin van hun reis.

40 deelnemers stonden aan de start van deze race. De meest indrukwekkende prestatie werd geleverd door de 15-jarige Alexandru Pădurariu, die aan het einde van de tweedaagse wedstrijd in de Street-klasse als beste werd uitgeroepen.

Hij behaalde ook 4 van de 4 overwinningen in dit straatseizoen en volgend jaar maakt hij de stap naar de Semi Pro-klasse in het nationale driftkampioenschap. Het podium van dit weekend werd gecompleteerd door Matei Barbu en Ion Alexandru werd 3e.

Wie is Alexandru Pădurariu, de 15-jarige winnaar van de Street Drift-podia?

Voor het eerst was er ook een wedstrijd voor amateurs, waar onder de prijzen 6 licenties waren om in de toekomst mee te doen in de straatklasse, en een ander kreeg als prijs een driftcursus met een officiële RoDrift-instructeur. George Alexandru Alexe won de amateurwedstrijd, gevolgd door Radu Popescu en Stefan Mustață.

“Kampioenen zijn op het circuit, niet op de weg”, een project gefinancierd door het stadhuis van Sector 3 met niet-terugvorderbare fondsen uit de lokale begroting, is bedoeld om de bevordering van sportiviteit en verkeersveiligheid aan te moedigen, maar ook de ontwikkeling van een cultuur van respect en verantwoordelijkheid onder jonge motorsportliefhebbers, met een positieve impact op de gemeenschap en de maatschappij in het algemeen.

Laatste etappe van het Nationaal Drift Kampioenschap, dat alle 3 divisies zal herbergen, street, semi pro en pro, zal plaatsvinden van 29 september tot 1 oktober op het Transilvania Motor Ring circuit in Mures.