De oorlog in het Midden-Oosten door de ogen van een ISRAËLISCHE voetballer uit Roemenië: “Mijn vrienden zijn dood! Hamas-terroristen zijn erger dan nazi’s”.

De oorlog in het Midden-Oosten door de ogen van een ISRAËLISCHE voetballer uit Roemenië: “Mijn vrienden zijn dood! Hamas-terroristen zijn erger dan nazi’s”.

Idan Golan, de Israëlische voetballer van Gloria Buzău, belt meerdere keren per dag om te horen wat er met zijn familie gebeurt.

De verschrikkingen van de oorlog in Israël zijn ook voelbaar in het Roemeense voetbal. De Israëliër Idan Golan, lid van tweedeklasser Gloria Buzău, lijdt al sinds het uitbreken van het conflict.

De 27-jarige, die ook voor Universitatea Cluj en FC Voluntari speelde, wil dat de verantwoordelijken genadeloos worden gestraft.

Oorlog in het Midden-Oosten door de ogen van een Israëlische voetballer in Roemenië: “Mijn vrienden stierven! De terroristen van Hamas moeten worden vernietigd. Ze zijn erger dan de nazi’s”.

“Deze dagen zijn erg moeilijk voor alle Israëliërs. We hebben enkele goede vrienden verloren tijdens de terroristische aanval uitgevoerd door Hamas. Een terroristische organisatie die vernietigd moet worden. De dingen die ze hebben gedaan, dingen die erger zijn dan de nazi’s. Ik wil natuurlijk niet alles beschrijven, maar het zijn geen mensen. Het zijn geen mensen,” zei Idan Golan.

Hij geeft toe dat het in de eerste twee dagen na het uitbreken van het conflict erg moeilijk voor hem was om zich te concentreren: “Vooral in de eerste twee-drie dagen nadat het gebeurde was het een beetje moeilijk, maar ik ben een professional, ik moet mijn familie onderhouden, daarom moet ik me concentreren op training, op wedstrijden en klaar zijn voor alles.”

Hij zegt ook dat hoewel zijn ouders in een veilige zone zijn, hij ze meerdere keren per dag belt om te vragen hoe het met ze gaat. Hij informeert ook naar het lot van zijn vrienden, die zich in groten getale hebben aangemeld.

“Zij zijn in een veilige stad, ver van de Gazastrook, dus met hen gaat het goed, met mijn familie gaat het goed. Ik bel mijn ouders een paar keer per dag, maar deze keer vaker, ook mijn vrienden die nu in het leger zitten, de overgrote meerderheid van hen. Ik blijf ze bellen om te horen wat er aan de hand is,” voegde Idan Golan eraan toe.

Ondanks de moeilijke situatie in Israël, geeft de voetballer toe dat hij geen plannen heeft om zijn familie naar Roemenië te brengen, waar hij zijn vrouw en hun 11 maanden oude dochter bij zich heeft.

Ik heb er niet over nagedacht, want in Israël zijn we helaas gewend aan moeilijke situaties. We hebben in 50 jaar in Israël nog nooit zo’n moorddadige aanval gehad, maar we zijn een sterk volk, we zijn een sterke natie, we zijn nergens bang voor en we geloven in ons leger. Hier heb ik mijn vrouw en onze 11 maanden oude dochter – Idan Golan, voetballer Gloria Buzău

Wat betreft zijn doel dit seizoen met Buzoi, dat is duidelijk: promoveren naar de eerste divisie. “Ik denk dat we goed begonnen zijn, we zijn in een goede positie om ons doel te bereiken, maar we moeten niet alleen aan het einddoel denken. We moeten alles wedstrijd voor wedstrijd bekijken, weten dat de volgende wedstrijd het belangrijkst is en proberen elke wedstrijd te winnen. Laten we niet denken aan de volgende wedstrijden, alleen aan de wedstrijd die voor ons ligt,” voegde hij eraan toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *