Zal Olympische kwalificatie vieren met champagne in de Eiffeltoren!

Zal Olympische kwalificatie vieren met champagne in de Eiffeltoren!

Antoanela Manac, arts van beroep, staat in de “boeken” voor de Parijse wedstrijd.

De Roemeense triatlon maakt een zeer goede periode door, met twee atleten die rechtstreeks strijden voor kwalificatie voor de Olympische Spelen: Felix Duchampt en Antoanela Manac.

Antoanela, de meest waardevolle Roemeense triatlete van de afgelopen jaren, staat zeer goed genoteerd op de wereldranglijst, die de basis vormt voor de directe kwalificatietickets voor de Olympische Spelen. Nadat ze in 2021 eerste werd onder de kwalificatielijn, is ze nu vastbesloten om dat niet nog een keer te laten gebeuren.

Gaat Olympische kwalificatie vieren met champagne in de Eiffeltoren

“Vijftien jaar geleden deed ik niet aan triatlon, ik zwom alleen maar, ik ben eigenlijk vanaf nul begonnen en nu vecht ik om me te kwalificeren voor de Olympische Spelen volgend jaar. Op dit moment, als de kwalificatielijst gesloten was, zou ik in Tokio zijn, in Parijs, sorry. Ik ben bij Tokio gebleven omdat het een beetje een schok was in 2021 vanwege de pandemie omdat ik op de lijst stond en het me niet lukte om daar te komen in de week voordat ik als eerste van de lijst afging, maar in Parijs wil ik me echt kwalificeren en daar werk ik nog steeds voor”, zei Antoanela Manac, H3RO Mamaia kampioen.

Ook al duurt het nog even voordat ze zich kwalificeert, ze weet al hoe ze het gaat vieren: “Ik hou ervan dat dingen eerst gebeuren en dat ik er dan van geniet, dus ik wacht tot het zover is en dan proost ik met een glas champagne op de Eiffeltoren in Parijs”.

Antoanela komt oorspronkelijk uit Constanta en werd op haar weg naar Hero Roemenië aangemoedigd door familie, vrienden en… haar hond. Ze werd dit jaar kampioen en zegt dat ze er elk jaar naar uitkijkt om mee te doen aan de wedstrijd in Mamaia.

We hebben de beste steun gehad. En vooral de deelnemers ben ik erg blij dat we elkaar hebben aangemoedigd op het parcours en het is een van de wedstrijden van mijn hart en van de deelnemers die hier jaar na jaar terugkomen en vooral dat we bij de jubileumeditie zijn, de 15e verjaardag van H3ro Mamaia. Mijn hond, mijn familie, iedereen kwam hier om me te steunen en daar bedank ik ze voor – Antoanela Manac

Hoewel ze dol is op deelname aan H3RO Mamaia, geeft Antoanela toe dat de beste plaats waar ze ooit een triatlon heeft voltooid in Australië was: “Ik zou graag ergens meedoen waar het warm is. Of in Mexico, want daar drijf je en is het nog makkelijker om te zwaaien. Tot nu toe was de mooiste plek waar ik heb meegedaan en geracet de wereldkampioenschappen in Australië, en daar wil ik graag naar terug.”

Als voormalig zwemster geeft Antoanela toe dat ze, als het kon, de volgorde van de onderdelen zou omdraaien zodat ze sterk zou eindigen met zwemmen. “Ik denk dat ik zou beginnen met hardlopen, omdat het daar meestal het zwaarst is, dan fietsen en dan zwemmen,” zei ze.

“Je zou een film over mijn leven kunnen maken”

Ook al is de volgorde van de evenementen niet haar favoriet, Antoanela zou deze sport, die ze als de mooiste ter wereld beschouwt, nooit opgeven.

“Triatlon is vanuit mijn oogpunt de mooiste sport, maar het is ook de moeilijkste. Ik weet dat het er makkelijk uitziet, maar trainen voor drie sporten en drie disciplines is heel moeilijk en heel complex. Maar zolang je doet waar je van houdt, is het makkelijker,” zei ze.

Antoanela Manac, arts van beroep, sportvrouw met een sterke ambitie en een buitengewoon levensverhaal, zou geen “nee” zeggen als ze de kans kreeg om haar leven te laten verfilmen. “Ik geloof echt dat er een film over mijn leven gemaakt zou kunnen worden, of liever gezegd dat er een boek over geschreven zou kunnen worden, zoals veel mensen die dicht bij me staan me vertellen. Er schieten me op dit moment veel namen te binnen, maar het moet een sterke zijn. Uit Hollywood”, zei Antoanela Manac.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *