Iga Swiatek WON het toernooi van kampioenen! “Terugkeren naar de top van de wereld is een droom die uitkomt”

Iga Swiatek WON het toernooi van kampioenen! “Terugkeren naar de top van de wereld is een droom die uitkomt”

Iga Swiatek versloeg Jessica Pegula met 6-1, 6-0 en won zo het Champions Tournament. De Poolse won in 59 minuten.

Swiatek haalt Arina Sabalenka in op de WTA-ranglijst en eindigt het jaar als nummer 1 van de wereld voor het tweede achtereenvolgende seizoen.

Ze won dit jaar Roland Garros en heeft nu haar 17e trofee uit haar carrière op haar naam staan.

Iga Swiatek heeft het Tournament of Champions gewonnen! “Terugkeren naar de nummer één van de wereld is een droom die uitkomt”

Swiatek ontving $3.024.000 voor haar prestaties op het Champions Tournament, waar ze vijf wedstrijden won. Jessica Pegula, een finaliste, kreeg 756.000 dollar.

Op het Tournament of Champions won Iga Swiatek haar partijen tegen Marketa Vondrousova, Coco Gauff en Ons Jabeur in de groepen en Aryna Sabalenka in de halve finales.

“Terugkomen op de eerste plaats van de wereldranglijst is een droom die uitkomt. Ik zou zeggen dat ik het dit seizoen niet meteen had verwacht. Ik hoopte dat volgend jaar misschien mijn jaar zou worden, maar het lijkt erop dat gewoon hard werken en focussen op de juiste dingen aan het einde heeft gewerkt. Dus ik ben echt blij,” zei Iga Swiatek, die het seizoen afsloot met zes titels en 68 overwinningen.

Het 2023 Women’s Champions Tournament vond plaats van 29 oktober tot 5 november op hard court in Cancun, Mexico. Het toernooi had $9.000.000 aan prijzengeld en de acht beste speelsters van het seizoen waren verdeeld in twee groepen:

Groep Bacalar: Aryna Sabalenka (25, 1 WTA), Elena Rybakina (24, 4 WTA), Jessica Pegula (29, 5 WTA) en Maria Sakkari (28, 9 WTA).
Chetumal groep: Iga Swiatek (22, 2 WTA), Coco Gauff (19, 3 WTA), Ons Jabeur (29, 7 WTA) en Marketa Vondrousova (24, 6 WTA).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *