Edi Iordanescu’s aankondiging voorafgaand aan het duel van Roemenië met Israël: “We hebben het beslissend gemaakt, dat is de waarheid”

Edi Iordanescu’s aankondiging voorafgaand aan het duel van Roemenië met Israël: “We hebben het beslissend gemaakt, dat is de waarheid”

Roemeniës bondscoach Edi Iordanescu vertelde het FRF YouTube-kanaal dat de wedstrijd tegen Israël in de voorrondes van EURO 2024 beslissend is voor kwalificatie voor het toernooi van volgend jaar.

Roemenië speelt op 18 november in het Pancho-stadion in Hongarije om 21:45 uur tegen Israël en op 21 november in de Nationale Arena om 21:45 uur tegen Zwitserland.

In Groep I staat Roemenië op de eerste plaats met 16 punten, gevolgd door Zwitserland met 15 punten, Israël met 11 punten, Kosovo met 7 punten, Wit-Rusland met 6 punten en Andorra met 2 punten.

Edi Iordănescu’s aankondiging voorafgaand aan het duel van Roemenië met Israël: “We hebben deze wedstrijd beslissend gemaakt, dat is de waarheid”

“De wedstrijd tegen Israël is beslissend en we moeten de realiteit niet uit de weg gaan. Maar we hebben deze wedstrijd beslissend gemaakt, dat is de waarheid. We hebben deze kans verdiend met alles wat we hebben gedaan in deze campagne, elke wedstrijd, elke minuut. Het is een moment waar we naar hebben gezocht en op hebben gewacht, en hier zijn we dan. Zeker, het kan een alles-of-niets wedstrijd zijn, en als je een campagne zonder nederlaag doorkomt en je uiteindelijk afhankelijk bent van een ander resultaat, is dat niet comfortabel. Dat maakt de druk immens. Het wordt een emotionele wedstrijd, maar de groep is er klaar voor. Natuurlijk zijn we niet op het niveau dat ik wil, maar we zijn goed genoeg om ons te kwalificeren,” zei Edi Iordănescu.

We hebben geprobeerd elk mogelijk scenario voor te bereiden. Laten we niet vergeten dat niet alleen Israël twee wedstrijden meer te spelen heeft dan wij, maar ook Zwitserland. Vanuit mentaal oogpunt moeten we allemaal klaar zijn voor de eerste wedstrijd tegen Israël, die beslissend kan zijn. Als we afhankelijk worden van het laatste resultaat, zullen we zeker terugvallen en ons zo goed mogelijk voorbereiden op de laatste wedstrijd. Het belangrijkste is dat Roemenië bij de EURO is – Edi Iordănescu

De coach wil graag een grotere selectie. Hij heeft nu 28 spelers opgeroepen voor de wedstrijden tegen Israël en Zwitserland: “De benadering van de selectie is ook anders. We hebben een groter aantal spelers opgeroepen dan normaal, juist om oplossingen te hebben en te kunnen reageren, ongeacht het scenario. We wilden een grotere selectie en op basis van wat elke wedstrijd zou vereisen. We moeten oplossingen hebben voor de wedstrijd tegen Israël, maar ook voor die tegen Zwitserland, die net zo belangrijk zou kunnen zijn. We vonden dat we ons moesten indekken met volledige profielen van spelers op elke positie. We hebben ook een beroep gedaan op bepaalde spelers die een bepaalde complexiteit, twee, drie posities kunnen dekken. Er zijn afwezigen die we betreuren, maar dit is het, we moeten vooruit en geloven in de nationale ploeg.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *