Een voormalige sportjournalist is wereldkampioen in een nieuw vakgebied

Een voormalige sportjournalist is wereldkampioen in een nieuw vakgebied

Oudere sportjournalisten kunnen niet anders dan zich Horia Hasnaș herinneren, die in verschillende redacties werkte. Inmiddels is hij wereldkampioen geworden, maar niet in een sportdiscipline, maar in een heel ongebruikelijk vakgebied.

Wijncommunicator Horia Hasnaș was een van de leden van het team van Roemeense wijnproevers dat de eerste plaats won op het wereldkampioenschap blindproeven in Frankrijk.

Hij deed een blinde wijnproeverij die voor iedereen te begrijpen was. Het team dat de gouden medaille won op de 11e editie van het wereldkampioenschap blindproeven, gehouden in de Provence, bestond uit Julia Scavo, Valentin Ceafalău, Horia Hasnaș en Cosmin Udrea, gecoacht door Radu Rizescu.

Een voormalige sportjournalist is wereldkampioen op een nieuw terrein

De wedstrijd, waaraan 33 landen uit vijf continenten deelnamen, werd georganiseerd door het meest prestigieuze wijntijdschrift van Frankrijk, “La Revue du Vin de France”.

Roemenië behaalde de eerste plaats met 108 punten, gevolgd door Nederland (107), Denemarken (95) en Frankrijk, het gastland, werd vierde met 94 punten.

Horia sprak ook op de Business Philosophy Podcast over welke mislabels sommeliers krijgen. Hij sprak over problemen met de politie en het risico om zijn rijbewijs kwijt te raken na proeverijen.

Voor elke individuele wijn moesten de teams de druivensoort, het land, de regio en het oogstjaar identificeren en er konden maximaal 26 punten worden gescoord in een proeverij. Horia scoorde de maximale 26 punten (druivenras – 10 p, 5 p – land, 5 pct – regio, 6 p – oogstjaar).

Hij gaf een demonstratie van wat blind proeven inhoudt, waarbij vier soorten wijn werden geserveerd. Hij moest de geproefde wijn identificeren en uitleggen hoe een wedstrijd werkt. “Ieder van ons proefde tienduizenden wijnen. Er zijn meer dan vijf miljoen gebottelde wijnetiketten in de wereld,” vertelde Horia Hasnaș aan de bron.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *