Minister-president Marcel Ciolacu VERWELKOMT de kwalificatie van het nationale team voor EURO 2024: “Na jaren wachten hebben jullie de Roemenen weer blij gemaakt!”

De Roemeense premier Marcel Ciolacu verwelkomde zaterdagavond via een Facebook-post de kwalificatie van het Roemeense nationale team voor het Europees kampioenschap voetbal 2024, in Duitsland.

“Kwalificatie! We zijn eindelijk bij de EURO! Goed gedaan jongens! Na jaren van tergend wachten hebben jullie de Roemenen weer blij gemaakt!” was zijn felicitatieboodschap.

Het nationale voetbalteam van Roemenië versloeg zaterdagavond Israël in de negende wedstrijd van de EURO 2024 kwalificatie Groep I. De overwinning betekent dat ze zich hebben gekwalificeerd voor het Europees kampioenschap voetbal 2024 in Duitsland.

Hoe de wedstrijd verliep

De nationale ploeg van Roemenië heeft zich gekwalificeerd voor EURO 2024 door Israël zaterdagavond in Hongarije met 2-1 te verslaan.

Roemenië maakte in de 2e minuut een doelpunt tegen Israël. De Tricoloreanen herstelden zich snel en Puskas maakte in de 10e minuut gelijk.

In de rust gingen de teams de kleedkamer in met de stand 1-1, maar Ianis Hagi scoorde het beslissende doelpunt in de 63e minuut.

De spelers van de nationale ploeg kregen tot het einde verschillende scoringskansen, maar de score bleef onveranderd.

In de 84e minuut maakte Mihăilă een overtreding van achteren en werd van het veld gestuurd, waarbij hij een directe rode kaart kreeg van de Franse scheidsrechter François Letexier.

Roemenië staat op de eerste plaats in kwalificatiegroep I met 19 punten en heeft nog één wedstrijd tegoed, tegen Zwitserland, maar die telt niet mee in het eindklassement.

Ongeacht het resultaat kwalificeert Roemenië zich voor EURO 2024. Maar als ze die wedstrijd niet verliezen, blijven ze op de eerste plaats staan.